Sayıştay başkan seçimi yapılıyor!

Komisyon, başkan adayı olarak Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy'u seçti. İki adaydan biri Genel Kurul'da yapılacak gizli oylamada Sayıştayın yeni başkanı seçilecek.

Haberler 16.06.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Cumhurbakanl Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Saytay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoyu Saytay Bakanlna aday olarak belirledi.

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Ylmaz bakanlnda toplanan komisyonda, görev süresi 23 Haziranda dolacak Saytay Bakan için seçim yapld.

Komisyonda, bakan seçimi için önce 15 milletvekilinden oluan Ön Seçim Geçici Komisyonu belirlendi. Komisyonda ad çekme yöntemiyle, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Manisa Milletvekili Uur Aydemir ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif enerden oluan Tasnif Komisyonu oluturuldu.

SAYITAY SEçM

Saytay Bakanl için mevcut Bakan Seyit Ahmet Ba, Abdullah imek, Abdullah Doru, Ahmet Tezcan, Beyami Özdemir, Mustafa Sakal, Ahmet Gümü, Mehmet Aksoy, Fikret çöker, Özcan Rza Yldz, Hasan Ayranc ve Metin Yener aday oldu.

Ön Seçim Geçici Komisyonunda yaplan seçimde, Cumhurbakanl Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener 10, Saytay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy 8 oy ald. Seçim sonucuna göre Yener ve Aksoyun isimleri TBMM Genel Kuruluna bildirilecek. ki adaydan biri Genel Kurulda yaplacak gizli oylamada Saytayn yeni bakan seçilecek.

Ana Sayfaya Git