Sedat Şahin kimdir? Yeraltı dünyasının Samsunlu ismi Sedat Şahin, Beykoz'da ÖHT baskının da tutuklandı

Organize suçlar diyince lider olaraka akla gelen isim Sedat Şahin'in sabah saatlerinde Beykoz'da bulunan evinde baskın düzenlendiği ve düzenlenen operasyon sonrasında gözaltına alındığı açıklandı. Sedat Şahi kimdir? Sedat Şahin hakkında son dakika neden gözaltına alındığı kararı vs. hepsi haberimizde

Haberler 17.05.2017 - 15:24 Son Güncelleme : 17.05.2017 - 15:57

Organize suçlar diyince lider olaraka akla gelen isim Sedat ahinin sabah saatlerinde Beykozda bulunan evinde baskn düzenlendii ve düzenlenen operasyon sonrasnda gözaltna alnd açkland. Özel Harekat Timlerinin özel olarak sabah saatlerinde baskn yapt ve bulunduu çiftlikte de dern operasyonlarn sürdüü örenildi. Ev de bulunan üpheli materyallerin bomba üphesi tad da iddia dilirken, operasyonun ok gizli olarak yürütüldüü açkland.

stanbul Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri Sarallar ve ahinler olarak bilinen suç örgütü üyelerine yönelik bir süredir operasyon düzenliyor.

OPERASYON BLGS 3 KDE

Sedat ahinin daha önceki operasyonlardan klpay kaçmas nedeniyle, Sedat ahine yönelik yaplan operasyon bilgisi sadece l Emniyet Müdürü Mustafa çalkan, l Emniyet Müdür Yardmcs Gaffar Demir ve Organize ube Müdürü Murat Mutluda topland.

Sabah saat 09.00 sralarnda Sedat ahinin gizlendii lüks çiftlik evine ani operasyon düzenlendi. Operasyon yapld srada dahi kime operasyonun düzenlendiini ekipte sadece 3 kiinin bilgisi vard. Sedat ahin ve yannda bulunan 2 korumas kskvrak gözaltna alnd.

HAKLARINI OKUDULAR

Operasyon ekipleri, Sedat ahin yakalandn diyerek, haklarn okudu. Sedat ahinin gizlendii lüks çiftlik evinde aralksz olarak arama tarama ilemleri devam ediyor. Yaplan ilk aramalarda, onlarca otomatik silah kalenikof, onlarca deiik marka ve çaplarda tabanca ve çok sayda el bombalar ele geçirildi.

EKPLER KAHVALTIYA çARILDI

Öte yandan Sedat ahinin operasyondan önce haber almasnn önlenmesi için azami özen gösterildii ortaya çkt. Son derece gizli yürütülen operasyona katlacak ekiplerin önceden belirlenerek, Beykoz tarafnda bir kahvalt organizasyonu var sözleriyle bölgeye çarld ortaya çkt.

DDANAME HAZIRLANMITI

stanbul Cumhuriyet Basavcl da ahinler ve Sarallar olarak kamuoyunda anlan suç örgütleri hakknda hakkndaki soruturma yapp iddianame hazrlamt.

Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edilen 122 sayfalk iddianamede iki örgüte mensup 74 üpheli yarglanyor. ddianamede, ahinler ile Sarallar isimli iki mafya grubunun birbirine saldr hazrlnda olduu bilgisi üzerine soruturmaya baland anlatld. ddianamede ahinler ve Sarallar olarak bilinen organize suç örgütleri arasndaki husumet ve kanl hesaplamalarn geçmii anlatlrken, 19 Mays günü, Sedat ahinin villasnda öldürülmeye teebbüs edilmesi ve saldrda ahinin kaynvalidesi Gülçin E.nin vurulmasyla, iki grup arasndaki husumetin tetiklendii kaydedildi.ddianamede, 74 üphelinin, Suç ilemek amacyla silahl suç örgütü kurmak ve yönetmek, Suç ilemek amacyla kurulan silahl suç örgütüne üye olmak, Kasten adam öldürme, Kasten adam öldürmeye teebbüs, Yama, Yama amaçl tehdit, Tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmek, Kasten yaralama ve Ruhsatsz silah bulundurmak suçlarndan cezalandrlmas talep edildi.

Sedat ahin bu iddianame çerçevesinde aranyordu. (hürriyet)

ARALIKTA DA YAKALAMA çIKMITI

Mafya operasyonunda Sedat ahin hakknda yakalama karar çkarld. Sedat ahin kimdir sorusunun cevab haberimizde. stanbul Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünün Sarallar ve ahinler olarak bilinen suç örgütüne düzenledii operasyonda gözaltna alnanlarn says 45 oldu. Gözaltna alnanlar arasnda Sarallar grubunun liderlerinden Burhanettin Saraln da olduu örenildi. Sarallarn dier önemli ismi Alattin Saral ile ahinler grubunun lideri Sedat ahin hakknda da yakalama karar olduu bildirildi. Operasyonda 38 silah ele geçirildi. Cephanelii andran silah, mühimmat ve malzemeler Emniyette sergilendi.

SEDAT AHN KMDR?

Sedat ahin hakknda yakalama karar çkarld. Yeralt dünyasnn ünlü isimlerinden olan Sedat ahin, Samsunun Bafra ilçesindendir. Sedat ahin smi ilk olarak 1993 ylnda, çalayanda bir arabann içinde vurulan yakn adamlar Cihan Kaplan ve Esabil Karataa yönelik suikastten sorumlu tuttuu Hac çapann öldürülmesi ile duyuldu. Gerçek ad Mehmet Nafi çapan olan Hac çapan, 1996 ylndan hastaneden taburcu olduunda vurularak öldürülmütü. Sedat ahin, soygun haraç alma gibi olaylarn da aralarnda bulunduu üç ayr suçtan gyabi tutuklu olarak uzun süre arand. Hakknda Bursa Ar Ceza Mahkemesi tarafndan verilmi 6 yl 11 ay kesinlemi hapis cezas bulunan ahinin Alaattin çakc tarafndan desteklendii öne sürüldü. Sedat ahin Almanyada Alman polisi tarafndan ortaklaa yürütülen operasyon sonucunda Berlinde bulunan ve yeni doum yapan ei Buket Erenerin ziyaretine gittii srada 22 Eylül 1998de sahte talyan pasaportuyla yakaland.

Ana Sayfaya Git