Şehirleri kana bulayacaktı!

Eylemlerde kullanılmak üzere yurt dışından gönderildiği belirlenen mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Mühimmat ve malzemeler yerinde imha edildi.

Haberler 09.11.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesi krsalnda PKKya yönelik operasyonda mühimmat ve el yapm patlayc düzeneinde kullanlan malzeme ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanlnca ilçeye bal Alatosun Mahallesi krsalnda 4 Kasmda terör örgütü PKKya yönelik operasyon düzenlendii kaydedildi.

EHRLER KANA BULAYACAKLARDI

Operasyonda terör örgütü PKK/KCK tarafndan bata ehir merkezleri olmak üzere yurt içinde yaplmas planlanan saldrlarda kullanlmak üzere yurt dndan kuryeler vastasyla sevk edilen, Suriyede imal edildii deerlendirilen 120 milimetre çapnda çok namlulu 7 roketatar mühimmat ve 90 milimetre çok namlulu 2 roketatar mühimmat, Rus meneili 3 antitank mühimmat ve 4 sevk fiei ile 8 müsademeli tapa, 3 radyo frekansl zaman ayarl el yapm patlayc yapmnda kullanlan role sistemi ele geçirildii belirtildi.

Açklamada, halkn huzur ve güvenliinin salanmasna yönelik çalmalarn kararllkla devam edecei vurguland.

100 KLO PATLAYICI

Öte yandan, Bitlis l Jandarma Komutanlnca Tatvan ilçesi krsalnda ormanlk alanda gömülü ve patlamaya hazr halde 100 kilogram patlayc madde ele geçirildi.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, ilçenin çirik bölgesinde topraa gömülü halde patlayc madde bulunduu bilgisi üzerine l Jandarma Komutanl ekipleri bölgeyi kontrol altna ald.

Ormanlk bölgede yaplan incelemede, 60, 80 ve 138 santimetre ebatlarndaki çukurlar içerisinde 6 teneke bulundu.

Tenekelerde mazotla desteklenmi, fünyeleri takl ve patlamaya hazr halde 100 kilogram amonyum nitrat maddesi tespit edildi.

Patlayc maddeler olay yerinde kontrollü ekilde imha edilirken konuyla ilgili adli tahkikat balatld.

Ana Sayfaya Git