Şehirleri kana bulayacaktı!

Eylemlerde kullanılmak üzere yurt dışından gönderildiği belirlenen mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Mühimmat ve malzemeler yerinde imha edildi.

Şehirleri kana bulayacaktı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik operasyonda mühimmat ve el yapımı patlayıcı düzeneğinde kullanılan malzeme ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca ilçeye bağlı Alatosun Mahallesi kırsalında 4 Kasım'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendiği kaydedildi.

ŞEHİRLERİ KANA BULAYACAKLARDI

Operasyonda terör örgütü PKK/KCK tarafından başta şehir merkezleri olmak üzere yurt içinde yapılması planlanan saldırılarda kullanılmak üzere yurt dışından kuryeler vasıtasıyla sevk edilen, Suriye'de imal edildiği değerlendirilen 120 milimetre çapında çok namlulu 7 roketatar mühimmatı ve 90 milimetre çok namlulu 2 roketatar mühimmatı, Rus menşeili 3 antitank mühimmatı ve 4 sevk fişeği ile 8 müsademeli tapa, 3 radyo frekanslı zaman ayarlı el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan role sistemi ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

100 KİLO PATLAYICI

Öte yandan,  Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca Tatvan ilçesi kırsalında ormanlık alanda gömülü ve patlamaya hazır halde 100 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ilçenin Çirik bölgesinde toprağa gömülü halde patlayıcı madde bulunduğu bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeyi kontrol altına aldı.

Ormanlık bölgede yapılan incelemede, 60, 80 ve 138 santimetre ebatlarındaki çukurlar içerisinde 6 teneke bulundu.

Tenekelerde mazotla desteklenmiş, fünyeleri takılı ve patlamaya hazır halde 100 kilogram amonyum nitrat maddesi tespit edildi.

Patlayıcı maddeler olay yerinde kontrollü şekilde imha edilirken konuyla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz