Servis sayısı artırılsın!

Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Kaya: "Servis sayısı 2-3 katına çıkarılsın” Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mahmut Kaya, korona virüs sebebiyle kontak kapatan esnafın mağdur olduğunu belirterek ilgili kurumlardan destek beklediklerini söyledi. Kaya, "Korona virüs salgını geçene kadar servis sayısını 2, 3 katına çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Haberler 25.03.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Servis Araçlar Esnaf Odas Bakan Mahmut Kaya, servis minibüsçülerinin maduriyetine ilikin açklamalarda bulundu. Esnafn kontak kapatmas ile birlikte madur olduklarn kaydeden Kaya, Bize bal olan bin servis arabas var. Bu araçlar korona virüs nedeni ile kontak kapatt. Kontak kapatan arkadalarmzn genelinin araçlar kredili, evleri kiradr. Gerçekten çok zor günler yayoruz. Bundan dolay devletten ve valilik ve belediyeden esnaflarmza katk salamak için kendilerinden i imkan veya maddi destekte bulunulmasn istiyoruz. Bu hastalk geçene kadar servis saysnn 2 ila 3 katna çkarlmasn istiyoruz. Hastaln geçmesi için her gün 100 tane aracmz 4 duramza verip katkda bulunabiliriz. Her duraa 25 tane en azndan herkes koltuk saysn alm olur. Vatandalarmzn da bu hastala kar korumu olurlar. Bu da esnafa bir imkan salanm olur ve bu vatandata bir nebze de olsa korumu demektir dedi.

TÜM ESNAF MASKE TAKACAK

Esnafa maske takma zorunluluu uyars yaptklarn ifade eden Kaya, Az önce söz ettiimiz bu personellerin hastalktan uzak kalmas için esnafmza da gerekli uyarlar yapmz. Bu konu da onlara tüm esnaf maske takacak, araçlarnn içini güzel bir ekilde temizleyip ilaçlayacak, yakn temastan uzak kalnacak ve koltuklarda tek tek oturulmas için bir yaz gönderdik diye konutu

GÜZERGAH BLDRME ZORUNLULUU 2 AY ERTELENMESN STYORUZ

UKOME Daire Bakanlndan güzergah alma zorunluluu bildirme konusunun korona virüs tehdidinin ortadan kalkncaya kadar ertelenmesini istediklerini aktaran Kaya, öyle devam etti:

Her mart aynda tüm esnafmz Büyükehir Belediyesi UKOME Daire Bakanlndan güzergah alyor, bu zorunlu. Bu virüs nedeniyle sürenin en azndan bitmesi veya 2 ay ertelenmesi trafik ekipleri tarafndan kontrol edilmesi veya izin verilmesini istiyoruz. Eer izin verilmezse trafik denetleme ekiplerince araçlarmz balanyor, 2 bin liraya kadar para cezasnn veya 30-60 gün aracn balanmas durumu söz konusudur. Bu durum da büyük bir maduriyet douruyor. Devletimize, resmi makamlara belediyelere Diyarbakr Servisçiler Odas olarak her zaman katk vermeye hazrz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git