Sesimizi duyun!

3 gün önce Diyarbakır'da meydana gelen şiddetli yağmurun ardından bodrum katlarını su basan Üç Kuyu TOKİ sakinleri, her yağmur yağışında benzer sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek yetkililerin artık bu sorunu çözmelerini istedi.

Haberler 04.04.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi Üç Kuyu TOK konutlar, yaan yamurdan dolay sular altnda kald. Alt yap yetersizliinden kaynakland belirtilen su basknlar, özellikle bodrum katlarn kullanamaz hale getiriyor.

Üç Kuyu TOK 720 konutlarnda ikamet eden site sakinlerinden Mehmet Akif Abdukaya, her yamur yanda ayn skntlar yaadklarn, yaanan bu skntlara yetkililerin duyarsz kaldn söyledi.

Abdukaya, 2-3 gün önce yaan yamurdan dolay bir maduriyet yaadk. Burada bulunan 8 bloun tüm bodrum katlarn su bast. Bina sakinleri olarak kendi imkanlarmzla belediye ve itfaiyeden temin ettiimiz borularla suyu tahliye ettik. Ayn ekilde kazan dairesini de su bast, trafolar zedelendi ve bundan dolay elektriklerimiz kesildi. Bu durum karsnda yüklenici firma ve site yönetimine yardm talebimizi ilettiimizde bize yardmc olmadlar. dedi.

Duvardaki mermerler kendiliinden düüyor, ilgilenen yok

Bina içerisindeki skntlara dikkat çeken Mahmut Varan, TOKye yerletikleri 8 aydan beri farkl sorunlarla karlatklarn belirterek, eksiklikleri dile getirmelerine ramen bir türlü çözüm bulunmadn belirterek, unlar söyledi:

3 ay önce eimle beraber asansörden çktmzda, asansör çevresindeki mermerler bebein üzerine dütü. Eimin kendini çocua kalkan edinmesiyle çok ükür bir ey olmad ama eli zedelendi. Yetkililerden herhangi bir kimse gelip geçmi olsun dahi demedi. Ayn zamanda hlen mermeri bile tamir etmi deiller. Rutubetli evden geldik, burada rahat edelim derken, 7-8 aydr burada maduriyet yayoruz. Bina sakinleri olarak skntlarmzn bir an önce giderilmesini istiyoruz.

Son yaan yamur sonras bodrum katlarn su basmasndan kaynakl olarak tüm sistemlerin çalmadn dile getiren Mehmet Mehdi Baran ise, Yaklak 7 ay önce TOKnin yapm olduu konutlara tandk ve geldiimiz günden beri çeitli sorunlarla karlayoruz. Her yamur yadnda bodrum katlarmz suyla doluyor ve bundan dolay da sürekli elektriklerimiz kesintiye uruyor. Merkezi TV sistemimiz çalmyor, internet balants yok ve yaklak 20 günden beri peteklerimiz çalmyor. Ev içinde snamadmzdan çocuklarmz yaknlarmzn yanna gönderiyoruz. diye konutu.

Devletin Evde Kal çarsna uyuyoruz, evde madur oluyoruz

Karlatklar skntlar yetkililere bildirdikleri halde sorunlarna kaytsz kalndn dile getiren Baran, devletin Evde Kal çarsna uyduklar ve evde kaldkça da madur olduklarn söyledi.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin atk suyundan kaynakl olarak içme sularndan kötü kokular geldiini iddia eden Baran, unlar söyledi:

Muhtemelen hastaneden gelen atk su, bu borulardan geçtii için hem içme suyumuzdan hem de bodrum katndan çok kötü kokular geliyor. Ayrca bu hastanede Coronavirus hastalarnn yatmakta olduunu düünüyoruz. Bu skntl süreçte gelen atk sular tkannca koku direkt bodrum katlarna veriyor. Bizim bu sudan hastalk kapma olaslmz da var. Salmz da düünerek yetkililerden ricamz, sorunlarmzla ilgilensinler ve çözüm bulsunlar.

Ana Sayfaya Git