Şiban ve Turgut'un avukatları: Valilik dosyadan haberdar değil

Van’da gözaltında işkence gören ve helikopterden atıldıkları ortaya çıkan Servet Turgut ve Osman Şiban'ın durumlarını “Kaçarken kayadan düşme sonucu yaralandı” açıklamasına tepki gösteren aile avukatları, Valiliğin dosyadan haberdar olmadığını ifade etti.

Haberler 23.09.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann çatak ilçesinde operasyona çkan askerler tarafndan 11 Eylülde Servet Turgutla birlikte gözaltna alndktan 2 gün sonra hastanede ortaya çkan ve helikopterden atldklar hastane raporuyla dorulanan 8 çocuk babas Osman ibann (50) kald ev bugün polisler tarafndan baslarak zorla askeri hastaneye götürülmütü. Van Cumhuriyet Basavcl, ibann ifadesinin alnp alnmayaca konusunda hastane yetkililerinden rapor istedii belirtildi.

LEME TRAZ EDLECEK

Yaananlarla ilgili dosyay takip eden ailelerin avukatlar, ajansmza Müvekkilimizi madur eden birim zaten jandarma ama buna baklmakszn müvekkilimiz uan askeri hastaneye götürüldü. Bu durum ayn zaman müvekkilimiz için bir drama neden olacak, bu maduriyet derinleecektir. Müvekkilimiz uan ifade verebilecek durumda olmad halde savclk ifade istiyor. Biz bu ileme itiraz edeceiz. Son verilen doktor raporunda zaten müvekkilimizin bilincinin yerinde olmad, yer, zaman ve kiileri tanma yetisinin halen yerinde olmad ortada. Buna ramen bu ilemin yaplmas hukuki deil açklamas yapt.

VALLN AçIKLAMASI NSAFSIZCA

Van Valiliinin Kaçarken kayadan düme sonucu yaraland açklamasna da tepki gösteren ailelerin avukatlar, Valiliin dosyadan haberi yok ve böyle bir açklama yaplmas insafszca. Görgü tanklarnn tümü bu kiilerin hiçbir itirazda bulunmadan askerlerle birlikte gittiklerini ve helikoptere bindirildiklerini söylüyor. Valiliin açklamas tüm verilerle çeliiyor diye belirti.

Ana Sayfaya Git