Görüş Bildir

Şiban ve Turgut'un avukatları: Valilik dosyadan haberdar değil

Van’da gözaltında işkence gören ve helikopterden atıldıkları ortaya çıkan Servet Turgut ve Osman Şiban'ın durumlarını “Kaçarken kayadan düşme sonucu yaralandı” açıklamasına tepki gösteren aile avukatları, Valiliğin dosyadan haberdar olmadığını ifade etti.

Şiban ve Turgut'un avukatları: Valilik dosyadan haberdar değil

Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de Servet Turgut’la birlikte gözaltına alındıktan 2 gün sonra hastanede ortaya çıkan ve helikopterden atıldıkları hastane raporuyla doğrulanan 8 çocuk babası Osman Şiban’ın (50) kaldığı ev bugün polisler tarafından basılarak zorla askeri hastaneye götürülmüştü. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Şiban’ın ifadesinin alınıp alınmayacağı konusunda hastane yetkililerinden rapor istediği belirtildi.

İŞLEME İTİRAZ EDİLECEK

Yaşananlarla ilgili dosyayı takip eden ailelerin avukatları, ajansımıza “Müvekkilimizi mağdur eden birim zaten jandarma ama buna bakılmaksızın müvekkilimiz şuan askeri hastaneye götürüldü. Bu durum aynı zaman müvekkilimiz için bir drama neden olacak, bu mağduriyet derinleşecektir. Müvekkilimiz şuan ifade verebilecek durumda olmadığı halde savcılık ifade istiyor. Biz bu işleme itiraz edeceğiz. Son verilen doktor raporunda zaten müvekkilimizin bilincinin yerinde olmadığı, yer, zaman ve kişileri tanıma yetisinin halen yerinde olmadığı ortada. Buna rağmen bu işlemin yapılması hukuki değil” açıklaması yaptı.

‘VALİLİĞİN AÇIKLAMASI İNSAFSIZCA’

Van Valiliği’nin “Kaçarken kayadan düşme sonucu yaralandı” açıklamasına da tepki gösteren ailelerin avukatları, “Valiliğin dosyadan haberi yok ve böyle bir açıklama yapılması insafsızca. Görgü tanıklarının tümü bu kişilerin hiçbir itirazda bulunmadan askerlerle birlikte gittiklerini ve helikoptere bindirildiklerini söylüyor. Valiliğin açıklaması tüm verilerle çelişiyor” diye belirti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi