Siirt Ak Parti meclis üyesine son dakika suikast girişimi

Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Cahid Türköz'e suikast girişimi düzenlendi. Siirt Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Cahid Türköz'ün aracına önceden menfeze edilmiş bir patalayıcı düzeneği farkedildi.

Haberler 26.05.2017 - 15:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti l Genel Meclis üyesi Cahid Türköze suikast giriimi düzenlendi. Siirt Ak Parti l Genel Meclis üyesi Cahid Türközün aracna önceden menfeze edilmi bir patalayc düzenei farkedildi.

Baykan ilçesine bal Veyselkarani beldesinin Tütenocak köyünde yaayan Türközün evinin önündeki otomobilinin altna PKKl teröristler tarafndan tuzaklanan uzaktan kumandaya bal el yapm patlayc için olay yerine l Jandarma Komutanlna bal olay yeri inceleme, patlayc madde imha ve köpek timi sevk edildi.

Jandarma ekiplerince geni güvenlik önlemi alnmasnn ardndan uzman ekiplerce otomobilde inceleme yapld. Benek isimli bomba uzman köpein uzaktan kumandaya bal el yapm patlayc düzenein yerini tespit etmesinin ardndan patlayc madde imha ekiplerince düzenek etkisiz hale getirildi.

ARACINA BNERKEN FARK ETT

Türköz, yapt açklamada, dün gece 22.00 sralarnda otomobilini evinin önüne park ettiini söyledi. Sabah otomobiline binecei srada okuldan dönen olunun kendisine, Baba arabann altnda kablo var diye seslendiini ifade eden Türköz, öyle devam etti: Baktmzda gerçekten kablo döendiini gördük. Arabay elle uzak bir ekilde eilip baktm. Arabann altna düzenek kurmular. Kaymakammz Mehmet Kocabey ve lçe Jandarma Komutan Cemalettin Gideni aradm. Kendileri olay yerine bomba imha uzmanlarn gönderdi. Allah devletimize zeval vermesin. Geldiler ve salkl ekilde bu bomba düzeneini imha ettiler. Kazasz belasz atlattk. Türköz, hiçbir gücün kendilerini davalarndan vazgeçirmeye yetmeyeceini vurgulad. Türkiyenin her türlü skntnn üstesinden gelebilecek büyük bir devlet olduunu dile getiren Türköz, konumasn öyle sürdürdü: Allahn verdii can ancak Allah alr. Onun dnda hiç kimsenin ve erefsizlerin gücü yetmeyecek. ç ve d güçlerin de buna gücü yetmeyecek. Bu güzelim ülkemizin gücüne de güçleri yetmeyecek. Bu güç, bugüne kadar her türlü skntlarn üstesinden geldii gibi bundan sonra da gelecek. Öyle bir skntmz olmayacak inallah.

Ana Sayfaya Git