Görüş Bildir

Siirt Ak Parti meclis üyesine son dakika suikast girişimi

Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Cahid Türköz'e suikast girişimi düzenlendi. Siirt Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Cahid Türköz'ün aracına önceden menfeze edilmiş bir patalayıcı düzeneği farkedildi.

Siirt Ak Parti meclis üyesine son dakika suikast girişimi

Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Cahid Türköz'e suikast girişimi düzenlendi. Siirt Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Cahid Türköz'ün aracına önceden menfeze edilmiş bir patalayıcı düzeneği farkedildi.

 Baykan ilçesine bağlı Veyselkarani beldesinin Tütenocak köyünde  yaşayan Türköz'ün evinin önündeki otomobilinin altına PKK'lı teröristler  tarafından tuzaklanan uzaktan kumandaya bağlı el yapımı patlayıcı için olay  yerine İl Jandarma Komutanlığına bağlı olay yeri inceleme, patlayıcı madde imha  ve köpek timi sevk edildi.

 Jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemi alınmasının ardından uzman  ekiplerce otomobilde inceleme yapıldı. "Benek" isimli bomba uzmanı köpeğin  uzaktan kumandaya bağlı el yapımı patlayıcı düzeneğin yerini tespit etmesinin  ardından patlayıcı madde imha ekiplerince düzenek etkisiz hale getirildi.

  ARACINA BİNERKEN FARK ETTİ

  Türköz,  yaptığı açıklamada, dün gece 22.00 sıralarında  otomobilini evinin önüne park ettiğini söyledi. Sabah otomobiline bineceği sırada okuldan dönen oğlunun kendisine,  "Baba arabanın altında kablo var" diye seslendiğini ifade eden Türköz, şöyle  devam etti: "Baktığımızda gerçekten kablo döşendiğini gördük. Arabayı elle uzak  bir şekilde eğilip baktım. Arabanın altına düzenek kurmuşlar. Kaymakamımız Mehmet  Kocabey ve İlçe Jandarma Komutanı Cemalettin Giden'i aradım. Kendileri olay  yerine bomba imha uzmanlarını gönderdi. Allah devletimize zeval vermesin.  Geldiler ve sağlıklı şekilde bu bomba düzeneğini imha ettiler. Kazasız belasız  atlattık." Türköz, hiçbir gücün kendilerini davalarından vazgeçirmeye  yetmeyeceğini vurguladı. Türkiye'nin her türlü sıkıntının üstesinden gelebilecek büyük bir  devlet olduğunu dile getiren Türköz, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır. Onun dışında hiç kimsenin ve  şerefsizlerin gücü yetmeyecek. İç ve dış güçlerin de buna gücü yetmeyecek. Bu  güzelim ülkemizin gücüne de güçleri yetmeyecek. Bu güç, bugüne kadar her türlü  sıkıntıların üstesinden geldiği gibi bundan sonra da gelecek. Öyle bir sıkıntımız  olmayacak inşallah."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir