Siirt'te çocuklar "Oyun Karavanı Projesi" ile buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında yola çıkarılan karavan, Siirt'e ulaştı.

Haberler 31.07.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki çocuklarn salkl büyümeleri ve yalarna uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini salamak amacyla hayata geçirilen Oyun Karavan Projesi Siirtli çocuklarla bulutu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile çevre ve ehircilik bakanlklar, çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu, çocuklar Kurtarn Vakf (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen, 8 ilde uygulanacak projenin üçüncü dura, Siirt oldu.

15 Temmuz Demokrasi Meydannda kurulan oyun karavanna çocuk ve veliler youn ilgi gösterdi.

Palyaçolarn yüzlerini boyad çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme, mendil kapmaca gibi oyunlar doyasya oynayarak elendi.

Ailelerin de elik ettii çocuklar arklar söyledi ve kendilerine verilen çeitli hediyelerden ald. lk dura Diyarbakr olan karavan, Siirtten sonra Van, Ar, Mu, Bingöl ve Tunceliye gidecek.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Gökhan Marakç, etkinlikte çocuklarn neeli dakikalar geçirdiini söyledi.

Televizyon ve tablet önünde çocuklarn olumsuz alkanlklar edinmemesi adna güzel bir proje olduunu belirten Marakç, bu tür etkinliklerin devaml olarak yaplmas gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git