Siirt'te çocuklar "Oyun Karavanı Projesi" ile buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında yola çıkarılan karavan, Siirt'e ulaştı.

Siirt'te çocuklar

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Oyun Karavanı Projesi" Siirtli çocuklarla buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen, 8 ilde uygulanacak projenin üçüncü durağı, Siirt oldu.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurulan oyun karavanına çocuk ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

Palyaçoların yüzlerini boyadığı çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme, mendil kapmaca gibi oyunları doyasıya oynayarak eğlendi.

Ailelerin de eşlik ettiği çocuklar şarkılar söyledi ve kendilerine verilen çeşitli hediyelerden aldı. İlk durağı Diyarbakır olan karavan, Siirt'ten sonra Van, Ağrı, Muş, Bingöl ve Tunceli'ye gidecek.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gökhan Marakçı, etkinlikte çocukların neşeli dakikalar geçirdiğini söyledi.

Televizyon ve tablet önünde çocukların olumsuz alışkanlıklar edinmemesi adına güzel bir proje olduğunu belirten Marakçı, bu tür etkinliklerin devamlı olarak yapılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz