Silah tüccarı Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti! Adnan Kaşıkçı kimdir

Ünlü iş adamı dünyanı önde gelen silah tüccarlarından Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti. Suudi Arabistan asıllı olan Adnan Kaşıkçı, silah üretimi ile tanınmaktaydı.

Haberler 07.06.2017 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ünlü i adam dünyan önde gelen silah tüccarlarndan Adnan Kakç hayatn kaybetti. Suudi Arabistan asll olan Adnan Kakç, silah üretimi ile tannmaktayd. Bir süredir ngilterenin bakenti Pariste hayatn idame ettiren ve 1980lerde Türkiye ye gerçekletirdii ziyaretleri ile tannan Adnan Kakçnn parkinson tedavisi gördüü örenilmiti.

1980lerde Türkiyede yapt ziyaretlerle adndan skça söz ettiren, Suudi Arabistanl milyarder i adam Adnan Kakç 82 yanda ngilterenin Bakenti Londrada yaamn yitirdi.

Ailesi, 82 yandaki Kakçnn Londrada tedavi gören Kakçnn ölüm haberini dorulad.

ADNAN KAIKçI KMDR?

1935 ylnda Mekkede varlkl bir ailenin çocuu olarak dünyaya geldi. Babas Kral bni Suud Iin saraydoktoruydu. Kakç, Msrda skenderiyede devam ettii elit bir okulda eitim gördü. 17 yanda ABDde Kaliforniya Devlet Üniversitesinde ekonomi bilimleri okumaya balayan Kakç, ardndan Palo Altoda bulunan Stanford Üniversitesine geçti.

Servetini silah ticaretiyle yapan Adnan Kakç, 1970 ve 1980li yllarda dünyann en zengin kiileri arasndayd. Kakç, özellikle 1980lerde sk sk geldii Türkiyede de tannan bir kiiydi.

50li yllarn sonuna doru otomobil firmalar temsilcilii hayalleri çok çabuk gerçekleti. Yurduna dönünce, 20 yanda, ülkesinin ordusuna Amerikan kamyonlar salayan bir sözlemeye imza att. Kakç komisyonunu tahsil etti ve aralarnda Chrysler ve Rolls Royce da bulunmak üzere, Suudi Arabistanda çok sayda Amerikan ve ngiliz otomobil firmasnn temsilciliini üstlendi. 25 yana geldiinde 1961de kendi ülkesinden Soraya adl bir kzla evlendi ve onunla birlikte be çocuk sahibi oldu.

Ana Sayfaya Git