Silah tüccarı Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti! Adnan Kaşıkçı kimdir

Ünlü iş adamı dünyanı önde gelen silah tüccarlarından Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti. Suudi Arabistan asıllı olan Adnan Kaşıkçı, silah üretimi ile tanınmaktaydı.

Silah tüccarı Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti! Adnan Kaşıkçı kimdir

Ünlü iş adamı dünyanı önde gelen silah tüccarlarından Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti. Suudi Arabistan asıllı olan Adnan Kaşıkçı, silah üretimi ile tanınmaktaydı. Bir süredir İngilterenin başkenti Paris'te hayatını idame ettiren ve 1980'lerde Türkiye ye gerçekleştirdiği ziyaretleri ile tanınan Adnan Kaşıkçı'nın parkinson tedavisi gördüğü öğrenilmişti.

1980'lerde Türkiye'de yaptığı ziyaretlerle adından sıkça söz ettiren, Suudi Arabistanlı milyarder iş adamı Adnan Kaşıkçı 82 yaşında İngiltere'nin Başkenti Londra'da yaşamını yitirdi.

Ailesi, 82 yaşındaki Kaşıkçı'nın Londra'da tedavi gören Kaşıkçı'nın ölüm haberini doğruladı.

ADNAN KAŞIKÇI KİMDİR?

1935 yılında Mekke'de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Kral İbni Suud I'in saraydoktoruydu. Kaşıkçı, Mısır'da İskenderiye'de devam ettiği elit bir okulda eğitim gördü. 17 yaşında ABD'de Kaliforniya Devlet Üniversitesi'nde ekonomi bilimleri okumaya başlayan Kaşıkçı, ardından Palo Alto'da bulunan Stanford Üniversitesi'ne geçti.

Servetini silah ticaretiyle yapan Adnan Kaşıkçı, 1970 ve 1980'li yıllarda dünyanın en zengin kişileri arasındaydı. Kaşıkçı, özellikle 1980'lerde sık sık geldiği Türkiye'de de tanınan bir kişiydi.

50’li yılların sonuna doğru otomobil firmaları temsilciliği hayalleri çok çabuk gerçekleşti. Yurduna dönünce, 20 yaşında, ülkesinin ordusuna Amerikan kamyonları sağlayan bir sözleşmeye imza attı. Kaşıkçı komisyonunu tahsil etti ve aralarında Chrysler ve Rolls Royce da bulunmak üzere, Suudi Arabistan'da çok sayıda Amerikan ve İngiliz otomobil firmasının temsilciliğini üstlendi. 25 yaşına geldiğinde 1961'de kendi ülkesinden Soraya adlı bir kızla evlendi ve onunla birlikte beş çocuk sahibi oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz