Silvan'da sağlık çalışanları için maske üretiliyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticiler tarafından sağlık personelleri için maske üretimine başladı.

Haberler 04.04.2020 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan Halk Eitim Merkezinde usta öreticiler ve gönüllü kursiyerler tarafndan salk çalanlar ile kamu kurumlarnn maske ihtiyacn karlamak için harekete geçti. Halk Eitim Merkezinde hammadenin temin edilmesinin ardndan günde 600 maske üretimine baland.

MASKE ÜRETM YAPILIYOR

Halk Eitim Merkezi Müdürü ükrü Güzel, küresel bir tehdit oluturan korona virüse kar kurum olarak tüm tedbirleri aldklarn söyledi. Güzel, kaymakamln izni ve katklaryla ilçede salk çalanlar ile kamu kurumlarnn maske ihtiyacn karlamak için maske ürettiklerini ifade etti. Halk Eitim Merkezi Müdürlüü bünyesinde gönüllü 15 usta öreticinin katklaryla bu üretimi gerçekletirdiklerini dile getiren Güzel, çalmalarnn bata salk personeli ve kamu kurumlarnn ihtiyacn karlanncaya kadar devam edeceini dile getirdi.

Usta öreticilerden Vasfiye Tan, bata salk personeli olmak üzere kamu kurumlarnda görev yapan personeller için ellerinde gelen çabay göstererek maske ürettiklerini söyledi. Gönüllü usta öreticiler ile birlikte günde 600 maske ürettiklerini aktaran Tan, bundan da mutluluk duyduklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git