Sinemalar ne zaman açılacak? - 1 Temmuz'da açılacak yerler neler?

Normalleşme sürecinin artık iyice her köşesin ulaşıldı. 1 Temmuz'dan itibaren 1 Haziran'da açılmayan uzatılan yerler de açılıyor. Peki 1 Temmuz'da nereleri açılacak? Sinemalar, tiyatrolar, internet ve nargile kafeler ne zaman açılacak soruları günlerdir merakla araştırılıyor. Peki Sinemalar ne zaman açılacak, tiyatrolar ne zaman açılacak, internet kafeler ne zaman açılacak soruları yanıtlarını buldu mu?

Haberler 30.06.2020 - 18:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Normalleme sürecinin artk iyice her köesin ulald. 1 Temmuzdan itibaren 1 Haziranda açlmayan uzatlan yerler de açlyor. Peki 1 Temmuzda nereleri açlacak? Sinemalar, tiyatrolar, internet ve nargile kafeler ne zaman açlacak sorular günlerdir merakla aratrlyor. Peki Sinemalar ne zaman açlacak, tiyatrolar ne zaman açlacak, internet kafeler ne zaman açlacak sorular yantlarn buldu mu?

1 TEMMUZDA AçILACAK YERLER!

1 Temmuzdan itibaren düün salonlar, internet kafeler ve oyun salonlar yeniden hizmet vermeye balayacak. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi iletmeler 1 Temmuzdan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete balayacak.

çLER BAKANLIINDAN NTERNET KAFE VE OYUN SALONLARI çN GENELGE

çileri Bakanl, 81 il valiliine nternet Kafeleri, Salonlar ve Elektronik Oyun Yerleri konulu genelge gönderdi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, genelgede, 17 Marttan itibaren faaliyetlerinin durdurulmasna karar verilen internet kafeleri/salonlar ile elektronik oyun yerlerinin kontrollü sosyal hayat döneminde hangi koullara bal olarak faaliyet gösterebilecekleri Koronavirüs Bilim Kurulu tarafndan tespit edilerek çileri Bakanlna bildirildi.

lgili bakanlklar ile kamu kurum ve kurulularyla yaplan görümeler ve Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatlar dorultusunda, internet kafeleri/salonlar ve elektronik oyun yerleri, faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri ( yeri Açma ve çalma Ruhsatlarna likin Yönetmelik vb) ile i sal ve güvenliine ilikin tedbirlere ilave olarak genelgede belirtilen tedbirlerin alnmas artyla 1 Temmuzdan itibaren faaliyetlerine balayabilecek.

DKKAT EDLMES GEREKEN KURALLAR

Bu i yerlerinin iletmecileri temizlik, maske, mesafe önlemleri bata olmak üzere bu genelgede yer alan ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafndan belirlenen kurallarla ilgili tedbirleri eksiksiz ekilde almakla yükümlü olacak.

letmeciler tarafndan genel kullanm alanlarna ve oturum düzenine ilikin mesafe plan hazrlanacak, internet kafeleri/salonlar ve elektronik oyun yerlerinin müteri kapasitesi mesafe kuralna göre belirlenecek, kapasite bilgisi iletmenin giriinde görülebilir bir yere aslacak ve bu kapasiteye uygun sayda müteri kabul edilecek.

Temizlik, maske ve mesafe kurallar ile uyulmas gereken dier kurallara ilikin bilgilendirme afileri bu yerlerin girilerine ve içerisinde uygun yerlere aslacak

Ayn anda bulunabilecek kii saysna ilikin planlama (çalan ve müteriler dahil edilerek hesaplanacak ekilde) kii bana 4 metrekareden az olmayacak ekilde yaplacak.

Ana Sayfaya Git