Sır bilgisayarı kaçıran kişi?

Diyarbakır’da üst düzey mülki idare amirlerinin de katılımıyla görkemli bir açılış yapan ve “Paranızı getirin çalıştıralım, size banka mevduat faizinin üzerinde kar payı verelim” diyerek piyasadan milyonlarca liralık vurgun yapan Zerya Kuyumculuk davasında, dükkandaki laptop bilgisayarları kaçırdığı tespit edilen bir kişi yakalandı

Haberler 12.06.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda üst düzey mülki idare amirlerinin de katlmyla görkemli bir açl yapan ve Paranz getirin çaltralm, size banka mevduat faizinin üzerinde kar pay verelim diyerek piyasadan milyonlarca liralk vurgun yapan Zerya Kuyumculuk davasnda, dükkandaki laptop bilgisayarlar kaçrd tespit edilen bir kii yakaland. Gözaltna alnan zanlnn evinde KOM ube polislerince didik didik arama yapld. Baz dokümanlar ve dijital materyallere el konuldu. Balatlan yeni soruturma kapsamnda Zülküf ve Zülfikar Ortaç kardelere yüklü miktarda para ve altn kaptran ancak buna ramen ikayetçi olmayan 33 kii tespit edilerek davaya dahil edildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl piyasadan 300 milyon liralk vurgun yapan Zerya Kuyumculuk ile ilgili yeni bir soruturma balatld. Kuyumcu dükknndaki kamera kaytlarnn bilirkii incelemesiyle, altn, döviz ve TL cinsinde paralarn kaçrld gece dükkndaki bilgisayarlar yerinden sökerek kayplara karan Cemal Klç dün yakaland. Kamera görüntülerinde kendisine gelen telefon üzerine el çabukluuyla aralarnda alacakl üst düzey kamu görevlilerinin isim listesinin bulunduu bilgisayarlar söken Klç, kapda bekleyen araca yerletirdikten sonra dükkna geri dönüyor. Bu kez dükkndaki Mustafa Ortaç ile ka ve göz iaretiyle valizler dolusu para ve altnlar hzl bir ekilde ayn beyaz bir araca yerletirip dönüyor.

KOM POLSLER EVN DDK DDK ARADI

Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesine bal polislerce evinde didik didik arama yaplan Klça ait birçok doküman ve dijital materyallere de nöbetçi Sulh Ceza Hakimliinden alnan arama ve el koyma kararyla incelenmek üzere el konuldu. Gözaltna alnan Klç ifadesinde, Kamera görüntülerindeki kii benim. Bilgisayarlar, Hard diskleri ve para dolu valizleri o araca hangi amaçla koyduumu bilmiyorum. Bize Sknt var deyince iyerinde bir hareketlilik oldu. Herkes bir eylerle urarken bana da bilgisayarlar sökmem gerektii söylendi. Kamera görüntülerinde telefonda birileriyle konutuum görülse de ben kiminle konutuumu hatrlamyorum. Yine kamerada benim ka, göz iareti yaparak bilgisayar ile valizlerin araca yüklenmesiyle ilgili ne olduunu anlamaya çalmamla alakaldr. Suçsuzum dedi.

Ana Sayfaya Git