Sokağa çıkma yasağı bitti! İşte Bakanlık açıklaması

30 - 31 Mayıs hafta sonu sokağa çıkma yasağı şu dakikalarda son buldu. İçişleri Bakanlığı hakkında işlem yapılan kişi sayısı ve 2 gün yasağın neler kazandırdığı ile alakalı açıklama yaptı.

Haberler 31.05.2020 - 23:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

30 - 31 Mays hafta sonu sokaa çkma yasa u dakikalarda son buldu. çileri Bakanl hakknda ilem yaplan kii says ve 2 gün yasan neler kazandrd ile alakal açklama yapt. çileri Bakanl, hafta sonu için ilan edilen sokaa çkma yasayla ilgili açklamalarda bulundu. Açklamada, u ifadelere yer verildi;

*Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamnda; 29 Mays cuma günü saat 24.00 itibaryla 15 ilimizde balayan sokaa çkma kstlamas bu gece saat 24.00te sona erecektir.

*Söz konusu kstlama kararna uymayan toplam 9 bin 877 kiiye Umumi Hfzsshha Kanunu ve TCKnn ilgili maddeleri kapsamnda adli ya da idari ilem yaplmtr.

428 YERLEM YERNDEN KARANTNA KALKTI

*Bugün saat 20.00 itibaryla 24 ilimizdeki, 2 belde, 20 köy, 34 mahalle ve 2 mezra olmak üzere toplam 58 yerleim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadr. Karantina tedbiri uygulanan yerleim yerindeki toplam nüfus 51.669 dur.

Öte yandan 64 ildeki, 428 yerleim yerinde ise karantina karar kaldrlmtr.

KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT UYARISI

*Gelinen nokta itibaryla, bir süredir büyük bir toplumsal baaryla uyguladmz tedbirlerin salgnn yaylmasn önleme noktasnda olumlu netice vermesi, vaka art hzndaki düüle birlikte kontrollü normalleme sürecine geçilmitir.

*Bugüne kadar yaplan fedakarlklar düünerek adm atmak, kontrollü sosyal hayat öncelemek, bireysel korunma tedbirlerimizi, maske kullanm - sosyal mesafeye riayet ve el hijyeni gibi bireysel önlemlerimizi hassasiyetle uygulamaya devam etmek, baarmz kalc hale getirmek için arttr.

ÜSTESNDEN GELECEZ

*Kontröllü sosyal hayatmzda market, alveri merkezi, restoran, lokanta, park/ piknik alanlar, mesire yerleri, berber, kuaför, pazar yeri, cadde ve sokak gibi d mekanlarda maske kullanma ve mesafe kurallarn uygulamaktan asla vazgeçmemeliyiz. Unutmamalyz ki tedbirlere güçlü ekilde uyduumuz sürece salgn kontrol altnda tutabiliriz.

Aziz Milletimize, bu zorlu süreçte gösterdikleri sabr, fedakarlk ve özveriden dolay bir kez daha teekkür ediyoruz. Milletimizin destei ile her zorluun üstesinden geldiimiz gibi Covid-19 salgnn da üstesinden geleceiz.

Ana Sayfaya Git