Sokak hayvanlarına sahip çıkın

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, koronavirüs nedeniyle bazı iş yerlerinin kapanması ve insanların "Evde kal" çağrısına uyması nedeniyle aç kalma riski ile karşı karşıya olan sokak hayvanlarına düzenli olarak yem veriyor

Haberler 26.03.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi Sokak Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle sokak hayvanlarnn aç kalmamas için onlarn yem ihtiyacn karlyor.

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yamann talimat ile Salk leri Daire Bakanlna bal Sokak Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde alnan tedbirler kapsamnda lokanta, kafe, restoran gibi iyerlerinin kapanmas, vatandalarn da evlerinde bulunmas dolaysyla sokak hayvanlarnn beslenmesi için harekete geçti.

Bu kapsamda ehrin muhtelif yerlerinde özellikle sokak hayvanlarnn youn olarak bulunduu alanlara ekiplerce yem brakld.

Vali Yaman, yapt açklamada, her zaman olduu gibi bu dönemde de sokak hayvanlarna sahip çktlarn belirtti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamnda Büyükehir Belediyesi olarak üzerlerine düen görevi titizlikle yerine getirdiklerini aktaran Yaman, Salk leri Daire Bakanlmza bal ekiplerimiz ehir genelinde dezenfeksiyon ilemlerini hzla sürdürüyor. Zabta ekiplerimiz de bakanlklarmzn yaynlad genelgeler kapsamnda toplu tama araçlar, gda, kafe, lokanta, restoran ve benzeri mekanlarda sürekli denetim yaparak gerekli uyarlar yapyor. dedi.

Özellikle lokanta, kafeterya, restoran gibi sokak hayvanlarnn yemek artklarndan faydaland mekanlarn tedbirler kapsamnda geçici olarak kapanmas nedeniyle sokak hayvanlarnn beslenmesinde sorun yaanmamas için Büyükehir Belediyesi olarak gerekli hazrlklar yaptklarn dile getiren Yaman, yem salama çalmalarn artrdklarn kaydetti.

Belirlenen alanlara yem brakldn bildiren Yaman, vatandalarn da evde artan yemeklerle onlarn beslenmesine yardmc olabileceini vurgulad.

Yaman, Bu zor günleri insan ve hayvan sal açsnda en baarl ekilde atlatacamzdan eminim. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git