SON DAKİKA! ABD Suriye'yi vurdu

Dünya gündemi son dakika haberlerinde ABD'nin Suriye'yi vurduğu açıklandı. Suriye'de An Tanf'ta bulunan rejim güçlerine bağlı br üs, alan ihlal edildiği gerekçesi ile vuruldu. Pentagon tarafından yapılan açıklama da Suriye'de bir konvoyun hedef alındığı açıklandı.

Haberler 18.05.2017 - 21:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya gündemi son dakika haberlerinde ABDnin Suriyeyi vurduu açkland. Suriyede An Tanfta bulunan rejim güçlerine bal br üs, alan ihlal edildii gerekçesi ile vuruldu. Pentagon tarafndan yaplan açklama da Suriyede bir konvoyun hedef alnd açkland.

Reutersn geçtii habere göre, ABD ordusu Suriyede düzenledii hava saldrsnda ABD güçlerine doru hareket eden, Suriye rejiminin destekledii milisleri vurdu.

Vurulan grup içinde Suriye askerlerinin de olup olmad henüz bilinmiyor.

AA muhabirine konuan üst düzey bir Pentagon yetkilisi ABD uçaklarnn Suriyenin güneyinde yer alan El Tanf ilçesi yaknlarnda Suriye rejimine ait bir konvoyu vurduunu söyledi. Yetkili Bir Suriye konvoyuna El Tanf yaknlarnda hava saldrs düzenlediimizi teyit ediyorum. Detaylarla ilgili bir açklama yapacaz. dedi.

DHAnn haberine göre ise iki Amerikan uça, çatmaszlk bölgesini ihlal ettii iddia edilen askeri araçlarn üzerine, geri dönmelerini salamak amacyla güç gösterisi için gönderildi. Koalisyon yetkililerinin açklamasna göre, araçlarn durmamas üzerine gönderilen iki uçak, askeri araçlar bombalad. Dün gece An Tanfa doru hareketlenen, Suriyeye ait 20 askeri aracn tespit edildii, bu araçlardan 13ünün çatmaszlk bölgesi snrna girdikleri belirtildi.

Ana Sayfaya Git