Görüş Bildir

SON DAKİKA! ABD Suriye'yi vurdu

Dünya gündemi son dakika haberlerinde ABD'nin Suriye'yi vurduğu açıklandı. Suriye'de An Tanf'ta bulunan rejim güçlerine bağlı br üs, alan ihlal edildiği gerekçesi ile vuruldu. Pentagon tarafından yapılan açıklama da Suriye'de bir konvoyun hedef alındığı açıklandı.

SON DAKİKA! ABD Suriye'yi vurdu

Dünya gündemi son dakika haberlerinde ABD'nin Suriye'yi vurduğu açıklandı. Suriye'de An Tanf'ta bulunan rejim güçlerine bağlı br üs, alan ihlal edildiği gerekçesi ile vuruldu. Pentagon tarafından yapılan açıklama da Suriye'de bir konvoyun hedef alındığı açıklandı.

Reuters'ın geçtiği habere göre, ABD ordusu Suriye'de düzenlediği hava saldırısında ABD güçlerine doğru hareket eden, Suriye rejiminin desteklediği milisleri vurdu.

Vurulan grup içinde Suriye askerlerinin de olup olmadığı henüz bilinmiyor.

AA muhabirine konuşan üst düzey bir Pentagon yetkilisi ABD uçaklarının Suriye’nin güneyinde yer alan El Tanf ilçesi yakınlarında Suriye rejimine ait bir konvoyu vurduğunu söyledi.  Yetkili “Bir Suriye konvoyuna El Tanf yakınlarında hava saldırısı düzenlediğimizi teyit ediyorum. Detaylarla ilgili bir açıklama yapacağız.” dedi.  

DHA'nın haberine göre ise iki Amerikan uçağı, çatışmasızlık bölgesini ihlal ettiği iddia edilen askeri araçların üzerine, "geri dönmelerini sağlamak amacıyla güç gösterisi" için gönderildi. Koalisyon yetkililerinin açıklamasına göre, araçların durmaması üzerine gönderilen iki uçak, askeri araçları bombaladı. Dün gece An Tanf’a doğru hareketlenen, Suriye’ye ait 20 askeri aracın tespit edildiği, bu araçlardan 13’ünün çatışmasızlık bölgesi sınırına girdikleri belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir