Son Dakika! Hatay Samandağı yakınlarına savaş uçağı düştü

Suriye rejimine ait MİG 23 tipi bir savaş uçağı dün akşam saatlerinde Hatay’ın merkezinin batısında 8 kilometre uzaklıkta Yaylacık bölgesine düştü. Uçağın enkazı Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından bulundu.

Haberler 04.03.2017 - 23:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk radarlar Türkiye snr yaknnda dlib tarafnda muhalif gruplar bombalad deerlendirilen Suriye uçann seyrinde bir tuhaflk tespit etti. Radarlar snra 6-7 kilometre uzaklkta uçan alçalarak Türkiye tarafna anormal durumda düü pozisyonunda geliini belirledi. Uçan pilotunun ise uçak daha Suriye hava sahas içindeyken frlatma koltuunu çekerek atlad ve Suriye tarafna paraütle inmi olabilecei deerlendiriliyor. Buna ramen pilotu Türkiye topraklar içinde arama çalmalar da sürüyor.

Uçan pilotunun ise uçak daha Suriye hava sahas içindeyken frlatma koltuunu çekerek atlad ve Suriye tarafna paraütle inmi olabilecei deerlendiriliyor. Buna ramen pilotu Türkiye topraklar içinde arama çalmalar da sürüyor.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk radarlar Türkiye snr yaknnda dlib tarafnda muhalif gruplar bombalad deerlendirilen Suriye uçann seyrinde bir tuhaflk tespit etti. Radarlar snra 6-7 kilometre uzaklkta uçan alçalarak Türkiye tarafna anormal durumda düü pozisyonunda geliini belirledi.

Askeri kaynaklar, pilotun atladktan sonra uçan bir süre daha düz istikamette uçarak Türkiye tarafna dütüünü, kokpit ve enkazn bulunduunu söyledi. Pilotun da atladktan sonra gönderdii sinyalden Suriye tarafna inmi olabilecei deerlendirilirken, her ihtimale kar Türkiye topraklarnda da arand bildirildi.

PLOTSUZ YARIM SAAT UçABLRLER

Askeri havaclk uzman Emekli Korgeneral Erdoan Karaku, Pilot atladktan sonra flaplar düz istikamette braklm ise uçak bir süre uçar. Pilotsuz uçu süresi yarm saati bile bulabilir.

Geçmite Diyarbakr semalarnda bir uçakta yangn çktn düünen pilot uçaktan atlamt ve uçak Batmana kadar giderek dümütü. Büyük ihtimalle bu uçak da kötü hava koullarndan veya ald hafif bir yaradan dolay bir süre pilotsuz gittikten sonra dümütür. Pilot sa olarak kurtulduysa uzaya sinyal vererek yerinin nerede olduunu bildirebilir dedi.

YILDIRIM: SURYE REJMNE AT SAVA UçAI DÜTÜ

Babakan Binali Yldrm, Suriye rejimine ait olduu düünülen MG tipi bir uçan Hatay Samanda Yaylack mevkisinde dütüü yönünde bir bilgi var. Pilotun atlad yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama kurtarma çalmasna destek oluyorlar. imdilik bilgi bu kadar. ifadelerini kulland.

Bir gazetecinin, Uçak Türkiye snrlar içerisinde mi dütü? sorusu üzerine Yldrm, Bu konuda netlik yok. Bizim snrda da olabilir, Suriye snrnda da olabilir aratrmalarla bu ortaya çkacak. Düme nedeni konusunda da henüz bir netlik yok ama o bölgede hava artlarnn oldukça olumsuz olduu yönünde raporlar var. yantn verdi.

HATAY VALS: UçAIN ENKAZINA ULAILDI

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya merkez Yaylack civarnda bir uçan dütüü ihbarna ilikin Biraz önce aldm bilgiye göre, jandarma timleri ve salk ekipleri uçan enkazna ulatlar. Uçan kokpit yerinin bo olduu görüldü. Pilotlarn atlayarak kurtulduklar kanaatindeyiz. dedi.

Vali Ata, AA muhabirine yapt açklamada, Valilie yaplan ihbar üzerine Antakya merkez Yaylack civarnda bir uçan dütüü bilgisinin edindiklerini, Türk sivil havaclk ve silahl kuvvetlerine ait bölgede herhangi bir uçu faaliyetinin olmad eklinde bilgiler aldklarn ve teyit ettiklerini hatrlatt.

Uçan muhtemelen Suriye tarafna ait olduunu aktaran Ata, unlar kaydetti:

Biraz önce aldm bilgiye göre, jandarma timleri ve salk ekipleri uçan enkazna ulatlar. Uçan kokpit yerinin bo olduu görüldü. Pilotlarn atlayarak kurtulduklar kanaatindeyiz. Onlar arama kurtarma çalmalar devam ediyor. Hem jandarma hem emniyet hem de AFAD ekiplerimiz arama kurtarma çalmalarn yapyorlar.

SURYEL MUHALFLER ÜSTLEND

Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeybatsnda Türkiye snrnda yer alan dlib ilinin krsaln bombalayan Bear Esad rejimine ait bir sava uçan düürdüklerini öne sürdü.

Muhalif askeri grup Ahraru amn sözcüsü Ahmed Karaali, AA muhabirine telefonla açklamada, Rejim uça dlib krsaln bombalarken alçaktan uçu yapyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. sabet alnca uçakta teknik arza oldu. Ardndan dümeye balad görüldü. dedi.

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya merkez Yaylack köyü civarnda bir uçan dütüüne yönelik ihbar aldklarn açklam, ekiplerin çalmasnda henüz uçan enkazna ulalamadn ve uçan muhtemelen Suriye tarafna ait olduunu düündüklerini bildirmiti.

ZIRHLI POLS ARACI TAKLA ATTI

Hatay l Emniyet Müdürlüü Özel Harekat ube Müdürlüü ekiplerini tayan zrh araç, Amanos Dalarnda düen Suriye uçann enkazn ararken, takla att. Araçta bulunan 8 polis, kazadan yara almadan kurtuldu.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git