Son Dakika! Okullar ne zaman açılacak? İşte telafi eğitimi başlayacağı tarih

Okullar ne zaman açılacak sorusu Mart ayından itibaren çok sıklıkla aranmakta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yüz yüze telafi eğitimi 31 Ağustos'ta başlayacak. Uzaktan eğitim süreci 19 Haziran'da son bulacak .okullar ne zaman açılacak sorusu MEB açıklaması haberimizde.

Haberler 03.06.2020 - 18:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullar ne zaman açlacak sorusu Mart ayndan itibaren çok sklkla aranmakta. Milli Eitim Bakanl tarafndan yaplan açklamaya göre yüz yüze telafi eitimi 31 Austosta balayacak. Uzaktan eitim süreci 19 Haziranda son bulacak ve resmi eitim ve öretim kurumlar için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eitimi takvimini açklad. 31 Austos Pazartesi günü balayacak olan eitimler üç hafta sürecek.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk; bu süreçte örencilerin okula uyumuna, psikososyal destee, uzaktan eitimde elde edilen kazanmlarn ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine younlalacan belirterek telafi eitimlerin destekleme ve yetitirme kurslar ile yl içerisinde süreceini söyledi.

Milli Eitim Bakanl, resmi eitim ve öretim kurumlar için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eitimi takvimini açklad. 31 Austos Pazartesi günü balayacak olan yüz yüze telafi eitimleri üç hafta sürecek ve ders ylnn balamasyla birlikte destekleme ve yetitirme kurslar araclyla yl boyu devam edecek.

Uzaktan eitim sürecinin arka plannda telafi eitimlerinin planlanmasyla ilgili çalmalarn büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüüne dikkat çeken Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, EBA TV ve EBA internet uygulamasn mutlaka yüz yüze telafi eitimlerle destekleyeceiz. Bu süreçte öncelikle örencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eitimde elde edilen kazanmlarn ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine younlap destekleme ve yetitirme kurslar ile telafi eitimlerimize yl içerisinde devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git