Son Dakika! Şanlıurfa, Ankara dahil 5 ile karantina

Ankara dahil 5 il de yeni karantinaya alınan bölgeler açıklandı. Koronavirüs pozitif vakaların görüldüğü ve korunma amacıyla 5 il de bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Haberler 05.06.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara dahil 5 il de yeni karantinaya alnan bölgeler açkland. Koronavirüs pozitif vakalarn görüldüü ve korunma amacyla 5 il de baz yerleim yerleri karantinaya alnd.

Ankarann çubuk ilçesine bal ve ilçeye yaklak 32 kilometre uzaklkta bulunan Demirci Mahallesinde, koronavirüs salgnnn kontrol altna alnmas amacyla karantina uygulamas balatld. çubuk Kaymakamlndan yaplan yazl açklamada, karantina uygulamasnn 14 gün sürecei belirtilerek, lçemiz Demirci Mahallesinde görülen Covid-19 vakalarndaki art nedeni ile salgnn yaylmnn önüne geçmek ve toplum saln korumak amacyla ad geçen mahallede Umumi Hfzsshha Kurulunca 14 gün karantina tedbiri uygulanmasna karar verilmi olup mahalleye giri çklar yasaklanmtr. Kamuoyuna saygyla duyurulur ifadeleri kullanld.

ANLIURFA

anlurfada yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamnda bir sokak ile 8 bina karantinaya alnd.

anlurfa Valiliinden yaplan açklamaya göre, Eyyübiye, Suruç, Birecik, Viranehir ve Siverek ilçelerinde yaayan baz vatandalarn Covid-19 test sonuçlar pozitif çkt. Bunun üzerine l Hfzsshha Kurulunca salgnla mücadelede yeni tedbirler alnd. Bu kapsamda Viranehirde Ildar Mahallesine bal Usluca Sokak ile 3 bina, Suruçta 2, Eyyübiye, Birecik ve Siverek ilçesinde birer binann 14 gün karantinaya alnmas kararlatrld.

Öte yandan, Siverekte 2 Karaköprü de 1 bina ve Viranehir ilçesinde krsal Burç Mahallesinde uygulanan 14 günlük karantina uygulamas sona erdirildi.

SRT

Siirtin Baykan ve irvan ilçelerinde bir belde ve köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda karantinaya alnd.

Valilikten yaplan açklamada, Baykan ilçesinin Veyselkarani beldesi ve irvan ilçesinin Pirinçli köyünde koronavirüs testi pozitif çkan vaka ve bunlarn baz kiilerle temas olduunun tespit edildii bildirildi.

lçe Hfzsshha Kurullarnca belde ve köyün 14 gün karantina uygulanmasna karar verildii belirtilen açklamada, vatandalarn salk bata olmak üzere, tüm ihtiyaçlar için her türlü tedbirin alnd kaydedildi.

Ana Sayfaya Git