Sosyal medyaya hukuki altyapı!

Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin ve aynı zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini sağlamak, devlet başkanı olarak görevimdir. Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içindeyiz" dedi.

Haberler 27.06.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Yükseköretim Kurumlar Snavna girecek örencilerle video konferans araclyla bulutu. Gençlerle Bulumaya Diyarbakr Güzel Sanatlar Lisesinden mezun olan Ozan Ferhat Aktan sosyal medya ile ilgili sorusu ve Merhum Diyarbakrl Ses sanatcs Celal Güzelsesin Fincann Etraf Yeil adl türküsü damgasn vurdu. Cumhurbakan Erdoan, türküyü seslendirdi.

BAARILAR DLED

Erdoan, sohbet öncesinde yapt konumada, gençlerle bir araya gelmekten duyduu memnuniyeti dile getirdi. Snava girecek tüm örencilere baarlar dileyen Erdoan, Rabbimden emeinizin, gayretinizin, çabanzn karln hayal ettiiniz ekilde vermesini niyaz ediyorum. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, bu tür snavlarn tarihlerinin aylar öncesinden ilan edildiini hatrlatt. YKSnin tarihinin de çok önceden kamuoyuna açklandn vurgulayan Erdoan, unlar kaydetti: Korona virüsü salgn ülkemizdeki her ey gibi snav takvimlerini de maalesef etkiledi. ÖSYM ve YÖK salgnn tüm hzyla devam ettii dönemde tedbir amacyla yeni bir snav tarihi belirledi. Dünyann ve ülkemizin önündeki belirsizlikler sebebiyle her alanda olduu gibi snav tarihlerinde de bu tarz tedbirli davranlar kaçnlmaz bir durumdu. Yeni tarih, belirsizlie kar bir tedbir olarak tespit edilmitir.

SOSYAL MEDYA SORUSU

Erdoann konumasndan sonra gençler kendisine sorular yöneltti. Diyarbakr Güzel Sanatlar Lisesinden mezun olan Ozan Ferhat Aktan, sosyal medyaya ilikin sorusuna Cumhurbakan Erdoan, u yant verdi:

Özellikle gerçeklere gözümüzü kapatacak veya srtmz dönecek kadar hayattan kopuk deiliz. Her eyden önce ben bir siyasetçiyim. Bir siyasetçi olarak da gerçeklere gözümü kapamam veyahutta sesleri duymamam söz konusu deil. Hem göreceim hem de bu sesleri duyacam. Günümüz dünyasnda dijital platformlarn ve sosyal medyann asla ihmal edilemeyecek derecede önemli bir mecra olduunu biliyoruz. Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygn ve etkin ekilde kullanmazdk. Ülkemizde 16,2 milyonu bulan takipçiyle Twitterda en çok izlenen kii olduumu burada hatrlatmak isterim. Buradaki asl mesele sosyal medyann ve internet platformlarnn her türlü yalann, iftirann, sapknln serbestçe dolaabildii bir mecra haline getirilmesidir. Yanl içerii kaldrmad gibi, düzeltilmesine de izin vermeyen internet mecralarnn mahkeme kararlarn dahi hiçe saymasn görmezden mi geleceiz? Sizlerden birinin telefonuna szlsa kendinizin veya kardeinizin mahrem görüntüleri çalnp, Twitterda, Facebookta veya benzeri yerlerde yaynlansa ne olacak biliyor musunuz? çaresiz kalacaksnz. çünkü bu mecralar baz ülkelerde yaptklarnn aksine Türkiyede mali ve hukuki muhataplklarn salayacak temsilcilik açmaktan srarla kaçnyorlar. Halbuki her vatandamzn ve kurumumuzun tpk gerçek hayatta olduu gibi sosyal medya ve dijital platformlarda da maddi ve manevi itibarlarn koruma hakk olmaldr. Gençlerimiz bata olmak üzere, tüm vatandalarmzn sosyal medyay etkin ve ayn zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini salamak devlet bakan olarak görevimdir. Bu konuda güçlü bir hukuki altyap oluturmann hazrlklar içindeyiz. Milletimizi sadece içeriiyle zengin deil, ayn zamanda güvenilir bir internet mecrasna inallah yapacamz yasal düzenlemelerle kavuturacaz.

FNCANIN ETRAFI YEL TÜRKÜSÜ

Cumhurbakan Erdoan, daha sonra Diyarbakrdan yayna katlan Ozan Ferhat Akta ve arkadalarnn saz ve gitar eliinde seslendirdii Celal Güzelsesin Fincann Etraf Yeil adl türküsüne elik etti.

Türkü sona erdiinde Erdoann, Bu kadar m? Sen imdi bir kupleyle atlattn bizi. demesi üzerine Akta, Ancak bu kadar oldu, hatalar affola Sayn Bakanm. ifadesini kulland. Erdoan bunun üzerine Aktaa Ama maallahn var. dedi.

AKTAI KULLYEYE DAVET ETT

Aktan teekkürü üzerine Erdoan, Ben de arkadalarnla beraber sizleri tüm u anda ekranlar banda izleyen arkadalarn adna kutluyorum, tebrik ediyorum ve yarnki imtihanda da hepinize baarlar diliyorum. nallah öyle bir ey de yapabiliriz, biter, ondan sonra neticeleri öyle bir alalm. Özel kalemimle de irtibatlar kuralm. Sizleri Cumhurbakanl makamnda da en azndan öyle bir grup olarak arlamak isterim. Hayrl olsun. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git