Sosyal medyaya hukuki altyapı!

Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin ve aynı zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini sağlamak, devlet başkanı olarak görevimdir. Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içindeyiz" dedi.

Sosyal medyaya hukuki altyapı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilerle video konferans aracılığıyla buluştu. "Gençlerle Buluşmaya" Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesinden mezun olan Ozan Ferhat Aktaş'ın "sosyal medya" ile ilgili sorusu ve Merhum Diyarbakırlı Ses sanatcısı Celal Güzelses'in "Fincanın Etrafı Yeşil" adlı türküsü damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, türküyü seslendirdi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Erdoğan, sohbet öncesinde yaptığı konuşmada, gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Erdoğan, "Rabb'imden emeğinizin, gayretinizin, çabanızın karşılığını hayal ettiğiniz şekilde vermesini niyaz ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür sınavların tarihlerinin aylar öncesinden ilan edildiğini hatırlattı. YKS’nin tarihinin de çok önceden kamuoyuna açıklandığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Korona virüsü salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini de maalesef etkiledi. ÖSYM ve YÖK salgının tüm hızıyla devam ettiği dönemde tedbir amacıyla yeni bir sınav tarihi belirledi. Dünyanın ve ülkemizin önündeki belirsizlikler sebebiyle her alanda olduğu gibi sınav tarihlerinde de bu tarz tedbirli davranışlar kaçınılmaz bir durumdu. Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir.”

SOSYAL MEDYA SORUSU

Erdoğan'ın konuşmasından sonra gençler kendisine sorular yöneltti. Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesinden mezun olan Ozan Ferhat Aktaş'ın, sosyal medyaya ilişkin sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Özellikle gerçeklere gözümüzü kapatacak veya sırtımızı dönecek kadar hayattan kopuk değiliz. Her şeyden önce ben bir siyasetçiyim. Bir siyasetçi olarak da gerçeklere gözümü kapamam veyahutta sesleri duymamam söz konusu değil. Hem göreceğim hem de bu sesleri duyacağım. Günümüz dünyasında dijital platformların ve sosyal medyanın asla ihmal edilemeyecek derecede önemli bir mecra olduğunu biliyoruz. Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık. Ülkemizde 16,2 milyonu bulan takipçiyle Twitter'da en çok izlenen kişi olduğumu burada hatırlatmak isterim. Buradaki asıl mesele sosyal medyanın ve internet platformlarının her türlü yalanın, iftiranın, sapkınlığın serbestçe dolaşabildiği bir mecra haline getirilmesidir. Yanlış içeriği kaldırmadığı gibi, düzeltilmesine de izin vermeyen internet mecralarının mahkeme kararlarını dahi hiçe saymasını görmezden mi geleceğiz? Sizlerden birinin telefonuna sızılsa kendinizin veya kardeşinizin mahrem görüntüleri çalınıp, Twitter'da, Facebook'ta veya benzeri yerlerde yayınlansa ne olacak biliyor musunuz? Çaresiz kalacaksınız. Çünkü bu mecralar bazı ülkelerde yaptıklarının aksine Türkiye'de mali ve hukuki muhataplıklarını sağlayacak temsilcilik açmaktan ısrarla kaçınıyorlar. Halbuki her vatandaşımızın ve kurumumuzun tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi sosyal medya ve dijital platformlarda da maddi ve manevi itibarlarını koruma hakkı olmalıdır. Gençlerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin ve aynı zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini sağlamak devlet başkanı olarak görevimdir. Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içindeyiz. Milletimizi sadece içeriğiyle zengin değil, aynı zamanda güvenilir bir internet mecrasına inşallah yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız."

FİNCANIN ETRAFI YEŞİL TÜRKÜSÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Diyarbakır'dan yayına katılan Ozan Ferhat Aktaş ve arkadaşlarının saz ve gitar eşliğinde seslendirdiği Celal Güzelses'in Fincanın Etrafı Yeşil adlı türküsüne eşlik etti. 

Türkü sona erdiğinde Erdoğan'ın, "Bu kadar mı? Sen şimdi bir kupleyle atlattın bizi." demesi üzerine Aktaş, "Ancak bu kadar oldu, hatalar affola Sayın Başkanım." ifadesini kullandı. Erdoğan bunun üzerine Aktaş'a "Ama maşallahın var." dedi.

AKTAŞ'I KULLİYE'YE DAVET ETTİ

Aktaş'ın teşekkürü üzerine Erdoğan, "Ben de arkadaşlarınla beraber sizleri tüm şu anda ekranları başında izleyen arkadaşların adına kutluyorum, tebrik ediyorum ve yarınki imtihanda da hepinize başarılar diliyorum. İnşallah şöyle bir şey de yapabiliriz, biter, ondan sonra neticeleri şöyle bir alalım. Özel kalemimle de irtibatları kuralım. Sizleri Cumhurbaşkanlığı makamında da en azından şöyle bir grup olarak ağırlamak isterim. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz