Sosyal mesafeye uyulmadı

HDP'nin başlattığı "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" kapsamında Diyarbakır HDP İl Binası önünde toplanan az sayıdaki bir grup, Coronavirus salgınını hiçe sayıp halay çekti.

Haberler 18.06.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde özellikle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde hem vaka says hem de ölüm oranlar artmasna ramen, eylem yapmak isteyen az saydaki HDPli grup, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgnn hiçe sayd, sosyal mesafeye uymayarak el ele tutuup halay çekti.

HDP, 3 milletvekilinin vekilliinin düürülmesine kar 3 gün önce Edirne ve Hakkriden Ankaraya Darbeye Kar Demokrasi Yürüyüünü balatmt.

HALAY çEKTLER

Bugün, HDP E Genel Bakan Mithat Sancar ve HDPli vekillerin, Bismilden Diyarbakrdaki HDP l Bakanla geleceinin duyurulmas üzerine, HDP l Binas önünde az sayda bir grup topland.

Yaklak 4 aydr tüm Türkiyeyi etkisi altna alan Covid-19 salgnndan dolay uzmanlarn sürekli sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektii yönündeki srarl çarlar, Diyarbakr ve bölgede artan vaka ve ölümlere ramen, HDPli grubun il binas önünde, sosyal mesafe kuraln yok sayp halay tutmas virüsün bulama riskini artrd.

Öte yandan HDP l Binas önünde görevli bulunan güvenlik güçlerinin, sosyal mesafeye uymayan gruba ceza-i ilem uygulamamas da dikkat çekti

Ana Sayfaya Git