Sosyal mesafeye uyulmadı

HDP'nin başlattığı "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" kapsamında Diyarbakır HDP İl Binası önünde toplanan az sayıdaki bir grup, Coronavirus salgınını hiçe sayıp halay çekti.

Sosyal mesafeye uyulmadı

Son günlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hem vaka sayısı hem de ölüm oranları artmasına rağmen, eylem yapmak isteyen az sayıdaki HDP'li grup, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınını hiçe saydı, sosyal mesafeye uymayarak el ele tutuşup halay çekti.

HDP, 3 milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesine karşı 3 gün önce Edirne ve Hakkâri'den Ankara'ya "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü"nü başlatmıştı.

HALAY ÇEKTİLER

Bugün, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP'li vekillerin, Bismil'den Diyarbakır'daki HDP İl Başkanlığa geleceğinin duyurulması üzerine, HDP İl Binası önünde az sayıda bir grup toplandı.

Yaklaşık 4 aydır tüm Türkiye'yi etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı uzmanların sürekli sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği yönündeki ısrarlı çağrıları, Diyarbakır ve bölgede artan vaka ve ölümlere rağmen, HDP'li grubun il binası önünde, sosyal mesafe kuralını yok sayıp halay tutması virüsün bulaşma riskini artırdı.

Öte yandan HDP İl Binası önünde görevli bulunan güvenlik güçlerinin, sosyal mesafeye uymayan gruba ceza-i işlem uygulamaması da dikkat çekti

Kaynak: Diyarbakır Söz