Suçluların korkulu ruyası

"Devletin çelik bileği" suçluların korkulu rüyası oldu

Haberler 07.04.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis Özel Harekatçlar (PÖH), zorlu eitimlerden geçerek kazandklar yetenekler sayesinde havada, karada ve denizde suç ve suçluyla mücadelede etkin rol oynuyor.

Polis Tekilatnn göz bebei olan PÖHler, merkezde Özel Harekat Bakanl, tarada ise özel harekat ube müdürlükleri ya da büro amirliklerinde görev yapyor.

Emniyet personelinden gönüllü olup verilen eitimleri baaryla tamamlayanlar, özel harekat üniformasn giymeye hak kazanyor.

Aldklar zorlu eitimler ve sahip olduklar profesyonellikle adeta dosta güven, dümana korku veren özel harekat polisleri, ülkenin birlii ve bütünlüü, vatandalarn huzuru için 7 gün 24 saat vatan nöbeti tutuyor.

Terör örgütlerine yönelik yurdun dört yannda düzenlenen operasyonlarn ba kahraman olan PÖHler, zorlu iklim ve arazi koullarnda sürdürdükleri operasyonlarla teröristlere nefes aldrmyor.

PÖHler, terörle mücadele operasyonlarnda gösterdikleri azim ve baardan dolay devletin çelik bilei olarak anlyor.

OPERASYONLARIN DEMEZ SM OLDULAR

Özel harekat polisleri, ülke genelindeki asayi, uyuturucu ve kaçakçlk operasyonlarnda da kendilerine verilen görevi laykyla yerine getiriyor.

Uçak, metro, tren ve gemi gibi araçlar ile her türlü meskun mahalde meydana gelen rehin alma olaylarna müdahale eden PÖHler, rehinelerin sa salim kurtarlmas için titizlikle görev yapyor.

Ülke genelinde karadan ulalmas mümkün olmayan bölgelere yönelik operasyonlarda görev alan Taktik Su Alt Operasyon birimindeki PÖHler de su alt ya da su üstünden yaptklar müdahalelerle suçlular etkisiz hale getiriyor.

Üstün gözlem yeteneine sahip olacak ekilde eitim alan özel harekat polislerinin önemli görevleri arasnda devlet büyüklerinin korunmas da yer alyor.

ATI, YAKIN SAVUNMA, LK MÜDAHALE ETMLER ALIYORLAR

leri seviye, keskin nianc ve her türlü pozisyonda at teknii becerilerine sahip olan PÖHler, vurulmas güç hedefleri kolaylkla etkisiz hale getirebiliyor.

PÖHler ayrca kendilerini tehdit eden silahl, bçakl ya da sopal kiileri etkisiz hale getirebilmek için etkili güç kullanma ve yakn savunma eitimleri alyor.

lk müdahale eitimlerine katlan PÖHler, operasyonlarda yaralanan mesai arkadalarnn ilk müdahalesini yaptktan sonra güvenli bölgeye intikalini salyor.

SANAL ORTAMDA çATIMA ETM ALIYORLAR

Özel harekat polisleri, suç ve suçluyla mücadelelerine katk salamas amacyla son teknolojiden de faydalanyor.

Bu noktada Özel Harekat Bakanl bünyesindeki Sanal Taktik Eitim Merkezi dikkati çekiyor. Merkezde bilgisayar kontrollü, teknolojiyle donatlm giyilebilir yelekle operasyonlara katlan PÖHler, suçlularla yaanabilecek çatmalar sanal ortamda tecrübe ediyor.

Ana Sayfaya Git