Suriyeli anne tutuklandı; 'Kızımı eşim öldürdü, birlikte gömdük'

ŞANLIURFA'da, kızı Betül El Hassan'ı (2) öldürüp, hafriyat alanına gömdüğü iddia edilen Fatıma El Hassan, Suriye'de olduğunu söylediği eşinin uyguladığı şiddet sonucu kızının öldüğünü, cenazeyi de birlikte gömdüklerini söyledi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Haberler 29.07.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis ekipleri ihbar üzerine Yenice Mahallesindeki hafriyat alan yaknlarnda, molozlarn arasnda toprakta küçük kz cesedi buldu. Yaklak 20 gün önce elbisesi ile gömüldüü saptanan küçük kzn cesedi, incelemelerin ardndan topraktan çkarld. Hayvanlar tarafndan vücuduna zarar verilen ve ba gövdesinden ayrlm olan ceset, inceleme sonras otopsi için Adli Tp Kurumu morguna götürüldü. Cesedin Betül El Hassana ait olduunu belirlendi. Polis, küçük kz topraa gömdüü öne sürülen annesi Fatma El Hassan gözaltna ald.

ddiaya göre, babas iki eli olan küçük kzn 20 gündür evde olmad ve üvey annesinin ahit olduu bir telefon konumasnda, Fatma El Hassann kzn gömdüünü söylemesi üzerine polise ikayette bulunduu örenildi.

EM ÖLDÜRDÜ, BRLKTE GÖMDÜK

Betül El Hassann otopsi ilemlerinin sürdüü örenilirken, gözaltna alnan anne Fatma El Hassan ise emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. üpheli sorgusunda, Suriyede olduunu söyledii einin uygulad iddet sonucu kznn öldüünü, Betülü eiyle birlikte molozlarn arasna gömdüklerini söyledi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen Fatma El Hassan, çkarld nöbetçi mahkemece cinayet suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÜVEY ANNEYE DEVLET KORUMASI

hbar yapan ve ad açklanmayan üvey anne ise devlet korumas altna alnd. Suriyede olduu ileri sürülen baba smail El Hassann yakalanmas için ise çalmalarn sürdürüldüü kaydedildi.

Ana Sayfaya Git