Suriyeli mülteciler Bingöl’de göktaşı avında

Bingöl’de düşen göktaşının köylüleri zengin ettiği gören Suriyeli mülteciler de göktaşı aramasına katıldı.

Haberler 22.11.2015 - 18:47 Son Güncelleme : 22.11.2015 - 18:47

Bingölde düşen göktaşını önce önemsemeyen köylüler, dünya çapındaki araştırmacılar ve akademisyenlerin düşen meteor parçaları için para teklif edince köylüler gece-gündüz demeden göktaşı aramaya başladı.

Göktaşının gramını 20 dolardan 60 dolara kadar satan köylülere, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kiliste yaşayan Suriyeli mülteciler de katılarak, düşen meteor parçalarını aramaya başladı.

ALLAHIN HEDİYESİ

Derme çatma kulübelerde yaşayan Suriyeli mülteciler düşen göktaşı için Allahın hediyesi yorumunu yapıyor. Suriyenin Rakka kentinden gelen 22 yaşındaki Abbas Mosa Hemo, meteor taşını aramak için ailesiyle birlikte Bingöle geldiklerini gazetecilere söyledi.

Hemo, tüm aramalarına rağmen şu ana kadar yalnızca 2 tane taş bulduklarını belirtti.

Halepten kaçarak Diyarbakırda iki odalı bir evde yaşayan başka bir Suriyeli Şaban Hemo ise üç gündür aramasına rağmen tek bir tane bile taş bulamadığını söyledi. Taşın çok değerli olduğunu bildiğini ifade eden Hemo, meteor taşını bulup satabilirse, parayla Suriyeye döndüklerinde bir ev yapmak istediğini söyledi.

Bingöle dört gün önce gelen bir başka Suriyeli ise dört arkadaşıyla göktaşı aradıklarını ve bir taş bulduklarını söyledi. Ancak buldukları taşa 300 dolar önerdiklerini ama İstanbulda daha yüksek fiyata satılabileceğini duyduklarını söyleyen Suriyeli mülteciler, diğer mülteciler gibi hayallerinin bir ev yapmak olduğunu aktardılar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır