Sürüş Teknikleri Eğitimi Verildi

Diyarbakır'da görev yapan ambulans şoförlerine ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.

Haberler 20.04.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Salk Müdürlüü 112 Acil Salk Hizmetleri Bakanl tarafndan düzenlenen programda, kentte ambulans oförü ve salk çalan olarak görev yapan personel, Ambulans Sürü Teknikleri Eitimi (ASTE) ald.

Dört gün süren eitimde katlmclara, sürü hazrlklar, ambulanslarda siren ve k kullanm, trafik kazalar ve trafik kazalarnda ambulans kullanm, araç bakm ve temizlii konusunda teorik ve pratik eitim verildi.

Diyarbakr 112 Ambulans Sürü Teknikleri Eitmeni Mehmet Siraç Ala, acil salk hizmetlerinde çalan personele eitim verdiklerini söyledi.

Amaçlarnn ambulans kullanan personelin uygun hzlarda nasl manevra yapmalar gerektii konusunda eitim vermek olduunu belirten Ala, unlar kaydetti:

Kavaklardan geçi ile uygun ekilde nasl geri manevra yapmalar gerektiinin eitimini veriyoruz. Kurduumuz parkurda, dubalarla duvar oluturuyoruz. Parkurlarmzdaki dubalar sokak arasndaki duvarlar temsil ediyor. Kursiyerlerimizin reflekslerini ölçmeye yönelik, ani bir ekilde karlarna birey çkt zaman manevra kabiliyetini gelitirmek için kurduumuz parkurlar var. Kurduumuz parkurlarda eitmenlerimizin direktifinde eitim veriyoruz. Elimizden geldii kadar eitimde gerçek alanm hissi yaratmaya çalyoruz. Parkurlarmzda, eitimde siren açyoruz. Bu da adrenalini artryor.

Eitim Koordinatörü Süleyman Yldrm da ambulans oförlerini ileri sürü teknik eitimi verdiklerini belirterek, Eitimin amac, ileri sürü tekniklerini gelitirmek, kabiliyet manevrasn gelitirmek, riskli alanlarda tepkime süresini ksaltmaktr. dedi.

leri Sürü Teknikleri Eitimi Verildi

Araçla ilgili her türlü eitimin verildiini aktaran Yldrm, 25 kiinin katld eitimi iki ambulansla yapyoruz. Hz kurtarac bir öe deildir. En önemli ey temkinli olmaktr. nsan hayat bizim için her eyden daha önemli. Mesleimiz insan hayat kurtarmaktr. ifadelerini kulland.

Vatandalarn trafikte ambulansalara yol vermesinin önemli olduuna iaret eden Yldrm, Ana sorunlarmzdan biri vatandalarmzn ambulanslara yol vermemesidir. Hatta bazlarnn ambulanslarla yarmasndan çok muzdaribiz. Vatandalarmza unu söylemek istiyorum. Lütfen ambulanslara yol verelim. çünkü onlar hayat tayor. diye konutu.

Dört yldr ambulans oförlüü yaptn söyleyen brahim Göçtürk de aldklar eitim sayesinde ambulans kullanrken, manevra kabiliyetlerini gelitirdiklerini, bunun herhangi bir tehlike karsnda tepki ve karar almada daha seri bir ekilde hareket etmelerine olanak saladn belirtti.

Ana Sayfaya Git