Süt firmaları denetlendi

Diyarbakır'da süt ve süt ürünü firmalar denetlendi

Haberler 18.02.2020 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl tarafndan balatlan Gda Denetimi Seferberlii kapsamnda Diyarbakrda gda üretiminin yapld tesis denetlendi.

Tarm ve Orman l Müdürü Vekili Mehmet Hüseyinolunun yönettii gda denetimlerinde, 68 gda kontrol denetim görevlisi yer ald.

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesindeki iletmede yaplan denetimde görevliler, hijyen konusunda, firma yetkililerine uyarlarda bulundu.

DENETMLER BALATILDI

Mehmet Hüseyinolu, burada yapt açklamada, gda denetimlerinin Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirlinin talimatyla 81 ilde e zamanl yapldn söyledi.

2019 ylndaki denetimlerde 83 iletmeye idari yaptrm uyguladklarn belirten Hüseyinolu, mevzuata aykr faaliyette bulunan firmalara 1 milyon liraya yakn ceza uyguladklarn kaydetti.

Vatandan güvenilir gdaya ulamas için denetimlere devam edeceklerini dile getiren Hüseyinolu, Hedefimiz her iletmemizin en az iki defa özelikle riskli bölgelerde unlu mamüllerde 3 defa denetim gerçekletirmek. Yllk 15 bin olan denetim saymz 20 bine çkarmay planlyoruz. Vatandan Alo 174 hattmza rastladklar herhangi bir olumsuzlukla ilgili bilgi vermesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git