Suyu kesilen mahalleli yolu trafiğe kapattı

Sur ilçesine bağlı 20 bin nüfuslu Bağıvar Mahallesi’nde bir haftadır su sorunu yaşanıyor. DİSKİ’ye başvurularından sonuç alamayan mahalleliler, karayolunu trafiğe kapatarak eylem gerçekleştirdi.

Haberler 29.07.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesine bal yaklak 20 bin nüfusu bulunan Bavar (Kab) Mahallesinde bir haftadr sk sk yaanan su kesintileri vatandalarn tepkisine neden oldu. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüünü bir haftadr arayan vatandalar, bir sonuç alamaynca dün eylem gerçekletirdi.

KARAYOLU TRAFE KAPATILDI

Ellerine aldklar bidonlarla Sur-Bavar karayolunu talarla trafie kapatan çou kadn mahalle sakinleri, bir haftadr yaadklar sorunlarnn çözülmesini istedi. Yolun trafie kapatlmasyla karayoluna gelen polis ekipleri, DSK görevlilerinin bugün sorunu gidereceini belirterek, yurttalardan yolu trafie açmalarn istedi.

EYLEM SONLANDIRILDI

Karayolunda bir süre eylem yapan mahalleliler, daha sonra eylemlerini sonlandrd. Eylemin bitirilmesiyle karayolu trafie açld. Mahalleliler, su sorununun çözülmemesi halinde tekrardan yolu trafie kapatacaklarn belirterek, arzann giderilmesini talep etti.

DSK: ARIZAYI BUGÜN GDERECEZ

DSK yetkilileri ise mahallenin alt ksmn su verildiini, ancak basnç pompasndaki arza nedeniyle mahallenin üst ksmna su verilemedii kaydetti. Arzaya ramen evlere günde 2 kez su verdiklerini kaydeden DSK yetkilileri, basnç pompasndaki arzay bugün gidererek mahalleye su verileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git