Görüş Bildir

Suyu kesilen mahalleli yolu trafiğe kapattı

Sur ilçesine bağlı 20 bin nüfuslu Bağıvar Mahallesi’nde bir haftadır su sorunu yaşanıyor. DİSKİ’ye başvurularından sonuç alamayan mahalleliler, karayolunu trafiğe kapatarak eylem gerçekleştirdi.

Suyu kesilen mahalleli yolu trafiğe kapattı

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı yaklaşık 20 bin nüfusu bulunan Bağıvar (Kabê) Mahallesi’nde bir haftadır sık sık yaşanan su kesintileri vatandaşların tepkisine neden oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nü bir haftadır arayan vatandaşlar, bir sonuç alamayınca dün eylem gerçekleştirdi.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Ellerine aldıkları bidonlarla Sur-Bağıvar karayolunu taşlarla trafiğe kapatan çoğu kadın mahalle sakinleri, bir haftadır yaşadıkları sorunlarının çözülmesini istedi. Yolun trafiğe kapatılmasıyla karayoluna gelen polis ekipleri, DİSKİ görevlilerinin bugün sorunu gidereceğini belirterek, yurttaşlardan yolu trafiğe açmalarını istedi.

EYLEM SONLANDIRILDI

Karayolunda bir süre eylem yapan mahalleliler, daha sonra eylemlerini sonlandırdı.  Eylemin bitirilmesiyle karayolu trafiğe açıldı. Mahalleliler, su sorununun çözülmemesi halinde tekrardan yolu trafiğe kapatacaklarını belirterek, arızanın giderilmesini talep etti.

DİSKİ: ARIZAYI BUGÜN GİDERECEĞİZ

DİSKİ yetkilileri ise mahallenin alt kısmını su verildiğini, ancak basınç pompasındaki arıza nedeniyle mahallenin üst kısmına su verilemediği kaydetti. Arızaya rağmen evlere günde 2 kez su verdiklerini kaydeden DİSKİ yetkilileri, basınç pompasındaki arızayı bugün gidererek mahalleye su verileceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi