Taciz şikayeti işleme konulmamış

Batman'da 24 Haziran'da 17 yaşındaki bir çocuğu istismar eden uzman çavuş M.O. hakkında yapılan şikayetle işleme konulmadı. Çocuğun intihar girişiminden sonra uzman çavuş M.O. dün gözaltına alındı.

Haberler 18.07.2020 - 02:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesinde 17 yandaki bir çocuu istismar eden uzman çavu M.O. hakknda jandarma ve savcla yaplan ikayet ileme konulmad. ntihar giriiminde bulunan ve hastanede tedavi gören çocuun olayla ilgili bir mektup yazd örenildi.

24 Haziranda gerçekleen istismar sonras çocuun ailesi, uzman çavu M.O. hakknda hem karakola hem de savcla bavurdu. Savc ve jandarma, aileye gereken neyse yaplacan söyledi, ancak bugüne kadar herhangi bir ilem yaplmad. Aile fertleri ise çocuun intihar giriiminden önce bir mektup yazdn ve babasnn cebine koyduunu ileri sürdü. Olayn ardndan mektubun savcla teslim edildii belirtildi.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Feleknas Uca, nsan Haklar Dernei (HD), HDP Kadn Meclisi, Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) temsilcileri, aileyi ziyaret etti. Temsilciler, durumun aydnlatlmas ve uzman çavuun gerekli cezay almas için ailenin yannda olduklarn dile getirdi.

NE OLMUTU?

Beiride istismar edilen çocuk dün ateli silahla intihar teebbüsünde bulunmu ve hastaneye kaldrlmt. Ardndan Siirt Cumhuriyet Basavclnn balatt soruturma kapsamnda Uzman çavu M.O. dün gözaltna alnmt. çocuun hayati tehlikesi ise devam ediyor.

Ana Sayfaya Git