Taşan dere ölüm getirdi

BİNGÖL'ün Genç ilçesinde etkili olan sağanağın ardından derenin taşmasıyla oluşan sel sularına kapılıp kaybolan Ceylan Yakti'nin (13) cansız bedeni bulundu.

Haberler 04.05.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde önceki gün akam saatlerinde etkili olan saanak, derelerin de tamasyla sele neden oldu. Hayvanlarn suya girdiini gören Ceylan Yakti önlerine geçince dengesini kaybederek dütüü dere yatanda sele kapld. Kardeinin sele kapldn gören abla Aysel de kurtarmak için kendini suya att. Bu srada sel sular Ceylan Yaktiyi alarak götürdü. Ceylan gözden kaybolurken, boulmak üzere olan Aysel Yakti ise kardei Ramazann uzatt çalya tutunarak kurtuldu.

KIZ KARDE KURULDU

Kardelerin haber vermesi üzerine bölgeye jandarma, l Afet ve Acil Durum (AFAD) ve salk ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yapt aramada dün sabah saat 7.15 sralarnda Ceylann cansz bedenine ulat. Olay yerinden alnan cenaze hastane morguna kaldrld. Hastanede yaplan ilemlerin ardndan aile, Ceylann cansz bedenini alarak defnetmek üzere köye götürdü.

KARLIOVA BÖLGESNDE

Öte yandan, Bingöl genelinde etkili olan saanak yala birlikte eriyen karn da etkisiyle Karlova ilçesine bal çatak köyündeki dere önceki gün tat. 2 gündür tat için araziye akan derenin u ana kadar 200 dekar arazi, 6 ahr ve 5 evi suyla doldurduu örenildi. Köy sakinleri bölgede inceleme ve gereken çalmann yaplmasn talep etti.

Ahrlarn su altnda kalmas nedeniyle birçok hayvann tahliye edildiini de aktaran köy sakinleri, kapal mekanlar olmad için hayvanlarn darda kaldn dile getirdi. Youn yala birlikte derenin tatn aktaran Köy Muhtar Adem çnar ise u ana kadar 200 dekar arazi, 6 ahr ve 5 evin suyla dolduunu aktard.

MU BÖLGESNDEK YAI

Buarada, Muun Bulank ilçesine bal Yoncal beldesinde dört gündür etkili olan ar yalar sonucu meydana gele su basknlar sonucu yaklak 60 ev sular altna kald. Bulank Kaymakam Dr. Hac Arslan Uzan, can kayb olmamasnn sevindirici olduunu belirtti Kaymakam Uzan, Bulankn Yoncal beldesinde bugünlerde yaan youn yatan mütevelli bir takn durum ile kar karyayz. Yaklak 60 ev su altnda kald. ükürler olsun can kaybmz yok. Ancak vatandalarmzn tabi zarar ve ziyanlar var. Tarmsal açdan zarar ve ziyanlar var. Art bir de ahrlarnda ve tandrlarnda da skntlar var. Biz de bu anlamda devlet olarak AFAD Müdürümüz Maallah Yldz, Yoncal Belediye Bakan Sami Özdemir ve Garnizon Komutan smail Horzum güvenlik olarak bütün tedbirlerimizi alm durumdayz. Tabi ki yamurun bu akamda devam etmesi durumunda ve olumsuz bir durum yaanmas durumunda vatandalarmzn bu konuda duyarl olmas gerekir. Bu gecede bu 60 evimizi tahliye edip akrabalarn ve komularna gitmesi noktasnda ikaz ettik. Tabi bizim buraya müdahale etmemiz için suyun beli ölçüde çekilmesi gerekir. Dere yatann kaldrmamas neticesinde arkamzda gördüünüz gibi takn söz konusu olmaktadr. Geçici karayollarna büz atma çalmas devam etmektedir. Ancak bu yeterli bir çalma olmayacak. Bu dere yatann sular çekildikten sonra DS Bölge Müdürlüü ve il müdürümüz ile görütük burada ciddi bir temizlik yapacaz. Dere yatann takn korumas yaplmad. nallah vatandalarmz bu sel felaketi ile kar karya gelmeyecektir. Tekrar vatandalarmzn göstermi olduklar duyarllktan dolay teekkür ederiz. ükürler olsun bir can ve mal kayb yoktur. Devletimiz gereken efkatli yüzü ile elini bu corafyaya atacak. Valimizin talimat dorultusunda bizler buradayz. Onlarn destekleri dorultusunda hasar tespit çalmalar yapacaz. Vatandalarmzn dertlerini ivedi bir ekilde çözeceiz dedi.

Evi su altnda kalan vatandalardan çetin Gündüz, Dünden beri yaan yamurdan sonra iki evde yaayan 11 kiilik bir aileyiz. Evlerimizi tahliye etmek zorunda kaldk. AFAD ekibi ilçe kaymakamz gelmi onlarn sayesinde tahliye ettik. Devletimiz yanmzda Allah raz olsun dedi.

Ana Sayfaya Git