Tecavüz edenler değil, uğrayan sorgulanıyor

G.A.’ya sistematik bir şekilde tecavüz edenlerin ifadesi dışında herhangi bir adım atılmazken, kadının "akıl hastası olup olmadığına" dair rapor istendi.

Haberler 01.10.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde G.A.nn 5 akrabasnn sistematik tecavüzüne uramas, hamile kalmas ve tecavüze tank olan annesinin üpheli bir ekilde yaamn yitirmesinin ardndan aça çkt. G.A., kendisine tecavüz eden 5 akrabasndan ikayetçi oldu ancak zanllardan sadece A.D.nin ifadesi alnd. G.A.nn yaadklarnn basna yansmasnn ardrdan savc üphelilerden .A., M.A., .A. ve .A.nn da ifadelerine bavurdu.

SAVCI MADURUN PENE DÜTÜ

ikayetçi olmasnn ardndan kendisine tecavüz edenler ve onlarn babalar tarafndan ölümle tehdit edilen G.A., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl tarafndan snma evine yerletirildikten sonra urad tecavüz sonucu doum yapt. çocuu koruyucu aileye verilen G.A., tecavüz failleri hakknda ilem yaplmasn beklerken, Hani Cumhuriyet Basavcl G.A.nn akl hastas olup olmadna dair rapor talep etti.

SAVCININ TALMATI

Hani Cumhuriyet Basavcl tarafndan Bingöl Cumhuriyet Basavclna gönderilen talimatta, G.A.nn Beden veya ruh bakmndan kendisini savunacak durumda olup olmad, akl hastas olup olmad, ruh sal açsndan problemi varsa, bu durumun hekim olmayanlarca anlalabilecek nitelikte olup olmad, beyanna itibar edilip edilmeyecei, cinsel saldr eylemlerine kar direni gösterecek durumda olup olmadnn belirlenmesi için Adli Tp Kurumuna (ATK) götürülüp gerekli raporun alnmas istendi.

Hani Cumhuriyet Savclnn talimat dorultusunda G.A.nn polis eliinde ATKye götürülerek, gerekli raporlarn düzenlenmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git