Tecavüz edenler değil, uğrayan sorgulanıyor

G.A.’ya sistematik bir şekilde tecavüz edenlerin ifadesi dışında herhangi bir adım atılmazken, kadının "akıl hastası olup olmadığına" dair rapor istendi.

Tecavüz edenler değil, uğrayan sorgulanıyor

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde G.A.’nın 5 akrabasının sistematik tecavüzüne uğraması, hamile kalması ve tecavüze tanık olan annesinin şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesinin ardından açığa çıktı. G.A., kendisine tecavüz eden 5 akrabasından şikayetçi oldu ancak zanlılardan sadece A.D.'nin ifadesi alındı. G.A.’nın yaşadıklarının basına yansımasının ardırdan savcı şüphelilerden İ.A., M.A., Ş.A. ve İ.A.’nın da ifadelerine başvurdu.

SAVCI MAĞDURUN PEŞİNE DÜŞTÜ

Şikayetçi olmasının ardından kendisine tecavüz edenler ve onların babaları tarafından ölümle tehdit edilen G.A., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sığınma evine yerleştirildikten sonra uğradığı tecavüz sonucu doğum yaptı. Çocuğu koruyucu aileye verilen G.A., tecavüz failleri hakkında işlem yapılmasını beklerken, Hani Cumhuriyet Başsavcılığı G.A.’nın “akıl hastası olup olmadığına” dair rapor talep etti.

SAVCININ TALİMATI

Hani Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen talimatta, G.A.’nın “Beden veya ruh bakımından kendisini savunacak durumda olup olmadığı, akıl hastası olup olmadığı, ruh sağlığı açısından problemi varsa, bu durumun hekim olmayanlarca anlaşılabilecek nitelikte olup olmadığı, beyanına itibar edilip edilmeyeceği, cinsel saldırı eylemlerine karşı direniş gösterecek durumda olup olmadığının” belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürülüp gerekli raporun alınması istendi.

Hani Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı doğrultusunda G.A.’nın polis eşliğinde ATK’ye götürülerek, gerekli raporların düzenlenmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz