Tedbirlerde taviz yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi maske üreterek vatandaşlara dağıtacak Diyarbakır'da koronavirüs önlemleri tavizsiz şekilde uygulanırken, Kentte vatandaşların ev ve iş yerlerinin önünde oturmaları yasaklanırken, son 24 saatte 383 bin 37 metrekarelik alan dezenfekte edildi.

Haberler 06.04.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hasan basri Güzelolu bakanlndaki l Pandemi Kurulu tarafndan alnan kararlarla koronavirüs tedbirleri en üst düzeyde tutuluyor. Kentte vatandalarn ev ve i yerlerinin önünde oturmalar yasaklanrken, son 24 saatte 383 bin 37 metrekarelik alan dezenfekte edildi. Büyükehir Belediyesi ekipleri ise toplu tama araçlarn kullananlara, yolcu duraklarnda ücretsiz maske datt.

Vali Hasan Basri Güzelolu bakanlnda toplanan l Pandemi Kurulu, özellikle Perembe günleri younluun gözlemlendii mezarlk ziyaretlerini yasaklad. Kurul, ald yeni kararlarla da ehir içi toplu tama araçlarnda, marketlerde, maazalarda ve salk kurulularnda maske kullanmn zorunlu hale getirdi. Bu kapsamda ekipler, yolcu duraklarnda vatandalara ücretsiz maske verdi. Ayrca dezenfektan yerletirilen toplu tama araçlarnda sosyal mesafeyi korumak için yolcularn oturmamas amacyla iki koltuktan birine bant çekildi. Araç giri ve çklarnn yasakland kentte 3 adm sosyal mesafesine uymayanlara da 3 bin 150 TL idari para cezas uygulanyor. Koronavirüs önlemlerinin üst seviyede tutulduu kent genelinde son 24 saatte 383 bin 37 metrekarelik alan temizlendi ve dezenfekte edildi.

SALIK KURULULARININ MASKE HTYACI BELEDYEDEN

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, alnan kararlar dorultusunda maske ihtiyacn karlamak için üretim yapacak. Belediye, toplu tama araçlarnn yan sra kentteki salk kurulularna günde 20 bin maske ve 200 siperli maske teslim edecek. Vali Hasan Basri Güzelolu yapt açklamada, Salk kurulularmz ve üniversite, kamu-özel hastanelerimizde, hastann muayene öncesi maske takma zorunluluu getirilmitir. Bu amaçla Büyükehir Belediyemiz, l Salk Müdürlüümüze her gün 20 bin maske ve 200 siperli maske temin edecektir. Toplu alanlarda maske takma zorunluluu gelmesi nedeniyle Büyükehir Belediyesi olarak maske üretimine baladmz bildirmek isterim dedi.

YOLCULAR MEMNUN

Maskenin toplu tamada çok önemli bir etken olduunu belirten yolculardan Velat Nemutlu, Sosyal mesafeye kesinlikle uyuyoruz. Salk çalan olduum için ilk önce bunlara dikkat ediyoruz. Yani bu pandeminin zincirini krabilmemiz için en önemli yapmamz gereken sosyal mesafeyi krmak. Domino etkisini, pandeminin güçlenmesinin sebebi domino etkisi eklinde talarn devrilmesiyle oluyor. Hani bunu krabilmemiz için o dominodaki bir ta aradan çkarmak. Yani sosyal mesafeyi korumak. Eer her yerde bu sosyal mesafeyi korursak, bu pandeminin etkisini hem daha az bir zararla, hem daha az ölümle atlatabiliriz. Dier insanlar kendimden korumak için eldiven takyorum, kendim salkç olduum için, hani bir ihtimal de olsa, bir nebze de olsa belki tayc olabilirim. O yüzden eldiven de takyorum dedi.

Belediyenin maske datmndan duyduu memnuniyeti dile getiren Taha Ylmaz ise, Uygun olmas gereken bu, maske takmak. hem kendini koruyorsun hem de karndakini koruyorsun. Sende olmazsa bile, belki vardr, pozitiftir, bilmiyorsundur. Bence iyi bir uygulama. Eldiven de taktm. çünkü temas ediyorsun, bir yerlere mikrop bulayor. nsan vücudunun dnda baka yerde de yayor yani. Onun için maske de eldiven de kullanyoruz yani diye konutu.

SOSYAL YARDIMLAR EVE TESLM

Erganide Ekonomik stikrar Kalkan Paketi Destek Program kapsamnda, ihtiyaç sahiplerine 1000er lira nakdi destek ödeniyor.

Bakanlklarca balatlan uygulama ile Erganide sosyal yardm ödemeleri hak sahiplerine evlerinde teslim ediliyor.

Sosyal yardmlarn hak sahiplerine ödemeleri, PTT görevlileri, polis, jandarma ve kolluk birimlerince yaplyor.

Nakdi ödemeler, Ergani Kaymakamll Umumi Hfzsshha Kurulunun ald karar dorultusunda ihtiyaç sahiplerinin adreslerinde yaplyor.

lçe genelinde 9 bin 750 kiiye 1000er liralk ödemenin 5 gün içinde tamamlanaca örenildi.

Nakdi yardmn yan sra baz vatandalara gda destei de sunuluyor.

EVDEN çIKMALARA JANDARMA

Buarada, Siirtin köylerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda ihtiyaç sahibi ailelerin maa ve sosyal yardm ödemeleri, jandarma ekiplerince ulatrlyor.

l Jandarma Komutanl ekipleri, 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl bulunan vatandalarn ihtiyaçlarn gideriyor.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn ihtiyaç sahibi ailelere 1000er liralk destek ödemeleri ve maalarn evlerinde teslim eden ekipler, ayrca ihtiyac olanlara yiyecek, temizlik ve ilaç yardmnda bulunuyor. Sosyal yardm ve maalarn alan köy sakinleri, desteklerinden dolay jandarma ekiplerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git