Tek hücrede meçhul ölüm

Polis ve bekçilerin işkencesine maruz kalduğu öne sürülen ve hırsızlık suçundan tutukalanarak cezaevine konulan Murat E. tutulduğu tekli hücrede öldü. Ölüm nedeni bilinmiyor

Haberler 17.01.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda polis ve bekçilerin gözaltna alrken ikence uyguladklar öne sürülen ve hrszlk suçundan tutuklanarak cezaevine konulan Murat E. tutuklu bulunduu cezaevinde, önceki gün üpheli bir ekilde yaamn yitirdii örenildi.

Vanda 11 Ocakta Murat E. (35) adl kii, hrszlk gerekçesiyle gözaltna ald. ddialara göre gözaltnda tutulurken polis ve bekçilerin ikencesine maruz kald. Murat E. 2 Nisan Polis Merkezi Amirliinde bir gün tutulduktan sonra adliyeye çkarlarak tutukland. Van M Tipi Cezaevine götürülen E., burada tekli hücreye konuldu.

YAAMINI YTRD

13 Ocak günü sabah saatlerinde E., üpheli ekilde yaamn yitirmi bir vaziyette bulundu. Cezaevi yönetimi konuya dair uzun bir süre aileye ve avukata herhangi bir bilgi vermedi. Ailenin srar sonucu cezaevi idaresi, E.nin uyuturucudan, kendi intihar etti eklinde cevaplar verdii belirtildi.

KESN ÖLÜM NEDEN YOK

Ayn gün Van Adli Tp Kurumu otopsi raporunda E., için kesin ölüm nedeni belirtilmezken, beyinde ödem olutuu bilgisi yer ald. Van Adli Tp Kurumu, cenazenin stanbul Adli Tpa götürmesini talep etti. Otopsi ilemlerinin ardndan cenaze aileye teslim edilen cenaze topraa verildi.

DOSYAYA GZLLK KARARI

Olayla ilgili E.nin avukat hastane ve cezaevi kamera kaytlarn incelenmesini talep ederken, davaya gizlilik karar getirildii örenildi.

Ana Sayfaya Git