Teröre "vatandaş destekli" ağır darbe

Tunceli'de güvenlik güçlerince vatandaşların da desteğiyle son 2 haftada terör örgütlerine yönelik düzenlenen hava destekli operasyonlarda 4'ü üst düzey 32 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 15.08.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide ekip ruhuyla hareket edip vatandalarn da desteini alan güvenlik güçlerince son 2 haftada terör örgütlerine yönelik hava destekli operasyonlarda 4ü üst düzey 32 terörist etkisiz hale getirildi.

Kentte terör örgütüne yönelik baarl operasyonlar düzenleyen güvenlik güçleri, son 2 haftada eli kanl PKKya pe pee ar darbeler vurdu.

Duyarl vatandalarn salad bilginin yan sra Milli stihbarat Tekilat (MT), jandarma ve emniyet istihbarat birimlerinin titiz çalmasyla kentte son 2 haftada gerçekletirilen hava destekli 5 ayr operasyonda, biri çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde krmz, 2si turuncu kategorideki 32 terörist etkisizletirildi.

Vatandalarn ihbaryla 30 Temmuzda Pülümür ilçesi krsalnda düzenlenen hava destekli operasyonda eylem hazrlndaki PKKl 10 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, 6 Austosta Ovack ilçesi krsalnda scak temas salad 6 terör örgütü TKP/ML-TKKO mensubunu ölü ele geçirdi.

Güvenlik güçleri, ayn tarihte Nazmiye ilçesi krsalnda bir, 11 Austosta Pülümür ilçesinde vatandan ihbaryla düzenlenen hava destekli operasyonda da 10 PKKl teröristi etkisiz hale getirdi.

Kent krsalnda bugün vatandalarn ihbaryla eylem hazrlndaki teröristlere yönelik hava destekli bir baka operasyonda ise 5 terörist etkisizletirildi.

- Vatandan destei operasyonlarda baar getirdi

Vatandatan alnan destekle örgüt mensuplarna yönelik nokta at yapan güvenlik güçleri, ölü ele geçirilen teröristlerin kimliklerini tespit etmek için çalma balatt.

Devam eden çalmalar sonucu 6 Austosta Ovack ilçesi krsalndaki operasyonda etkisiz hale getirilen 6 örgüt mensubundan 2sinin çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde turuncu kategoride yer alan TKP/ML-TKKO bölge sorumlusu Deniz Doan kod adl Cumhur Sinan Oktulmu, dierinin ise ayn örgütün sözde Ovack gücü sorumlusu Yusuf kod adl lker Tezer olduu belirlendi.

Pülümürde 11 Austosta ölü ele geçirilen 10 PKKl teröristten birinin 25 yldr bölücü terör örgütünün da yaplanmas içerisindeki ve çileri Bakanl Aranan Teröristler Listesinde krmz kategoride aranan sözde Dersim saha sorumlusu Atakan Mahir kod adl brahim çoban, bir dierinin de örgütün sözde Erzurum eyalet sorumlusu Roni-Munzur kod adl Mahmut Laçin olduu tespit edildi.

- Teröristlerin suç dosyalar kabark

Bu teröristlerden çobann pek çok eyleme bizzat katld ve planlad saptand.

Tunceli Cumhuriyet Basavclnda hakknda 12 suç dosyas bulunan çobann katld eylemler öyle:

Tunceli/Mazgirt Darkent nahiyesinde 1994te 6 öretmenin ehit edilmesi, 2 salk memurunun kaçrlmas, Mays 1999da Tunceli/çemigezek Ulukale köyünde 2 güvenlik korucusunun ehit edilmesi, 1999un yaz aylarnda Tunceli/Ovack karayolunun terör örgütü mensuplarnca kesilmesi, 7 Aralk 2009da Tokat/Readiye Sazak köyünde 7 güvenlik görevlisinin ehit edilmesi, 31 Mays 2010da Tunceli/Merkez Batman Tepesine çkan zhl araçlar ve polis noktasna silahl saldr düzenlenmesi.

Terörist çobann bu eylemlerin yan sra Ovack ilçesinde 2012de Cumhuriyet Savcs Murat Uzunun ehit edildii saldrnn talimatn da verdii belirtildi.

Ovackta ölü olarak ele geçirilen terörist Tezerin de Mays 2016da Ovack krsalnda 2 jandarmann yaralanmas ve Austos 2013te Alian Beyazgülün öldürülmesi olaylarna kart saptand.

- Eylem hazrl yapan teröristler etkisiz hale getirildi

Operasyonlarda etkisizletirilen teröristlerden çoban ile Laçinin bölgede sansasyonel eylem planlamak için bir araya geldikleri belirlendi. Pülümür krsalnda 30 Temmuzdaki bir baka operasyonda etkisiz hale getirilen 10 teröristin de Tunceli-Pülümür karayoluna el yapm patlayc yerletirme, adam kaçrma ve araç yakma eylemi planladklarn tespit edildi.

Bu operasyonlarda teröristlerle çok sayda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

- Terörle mücadeledeki baar ekip ruhuyla elde edildi

Tunceli Valisi ve Belediye Bakan Vekili Tuncay Sonel, AA muhabirine yapt açklamada, Tuncelide baarl ekilde devam eden operasyonlarda terör örgütlerine ar darbe vurulduunu söyledi.

Terörle mücadelenin kararl ekilde devam edeceini vurgulayan Sonel, öyle konutu:

Terörle mücadele bir ekip iidir. Bizim son derece baarl ve uyum içinde çalan ekibimiz var. Vatandalarmzn huzuru ve güvenlii için askerimiz, polisimiz ve MT Bölge Müdürlüümüz canla bala, özveriyle çalyor. Allah yar ve yardmclar olsun. Bugün eer terör örgütlerine ar darbeler pe pee vuruluyorsa bu baar ekip çalmasyla, ruhuyla elde edildi. Hepsini ayr ayr kutluyorum ve baarlarnn daim olmasn diliyorum.

Sonel, baarl operasyonlarda vatandan da büyük katks olduuna dikkati çekerek, Operasyonlarmza katk yapan duyarl vatandalarmza, her konuda bizlere destek sunan Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakanmz Süleyman Soyluya Tunceli halkmz adna teekkürlerimi sunuyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git