Teslim olun!

Diyarbakır annelerinden evlatlarına "teslim ol" çağrısı

Haberler 17.04.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 592. gününde sürüyor.

Anne Güzide Demir, evlatlar için balattklar eylemi kararllkla devam ettirdiklerini söyledi.

Demir, 1,5 yldr eylem çadrnda olduunu ifade ederek, HDPnin evladn kandrp daa götürdüünü ve kendisinden bir daha haber alamadn belirtti.

Olunu çok özlediini ve HDPden istediini dile getiren Demir, Olum neredeysen gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Seni çok özledim, eve dön. Oras senin yerin deil. diye konutu.

Baba evket Bingöl de 592 gündür evlatlar için balattklar eyleme devam ettiklerini aktard.

Oturma eylemini sonuna kadar sürdürmekte kararl olduklarn bildiren Bingöl, HDPnin ipini pazara çkaracaz. Artk çocuk götürmesin, baka anne ve babalar yakmasn. Olum beni görüyor ve duyuyorsan nerede polisi, askeri görürsen teslim ol. ifadelerini kulland.

EMEKLERMZ BOA GTMED

Geçen yl 16 yandayken terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren Celil Begda, 592 gündür sürdürdükleri eylemde emeklerinin boa gitmediini söyledi. Evlatlarn kavumadan HDP önünde ayrlmayacaklarn aktaran Begda, Yaz demeden k demeden herkes buraya evlad için geldi. Emeimiz boa gitmedi. Bu çadrdaki ailelerin 24ünün çocuu geldi. Bu bir baardr ve her tarafa yaylyor. nallah herkes çocuuna kavuur da bu bayram çifte bayram yaparz. Tek umudumuz budur. Ramazan aynda, koronavirüste, kar, k, her zaman buradayz. Hakkmz olan evladmzdr. Evladmz almadan gitmeyeceiz. çocuk hiçbir eye benzemez. Bu cierdir. Geceleri bazen uykumuz gelmiyor. Artk herkes elini tan altna koysun. Son evladmz gelene kadar buradan ayrlmayacaz. Bunda herkes kararldr diye konutu.

Ana Sayfaya Git