Toplanmayan çöpler vatandaşı mağdur ediyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarında çöplerin toplanmaması vatandaşı mağdur ediyor.

Haberler 21.08.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybin ilçesinde yaanan çukur olaylarnda evleri yklan vatandalara TOK tarafndan konutlar ina edilmiti. Yapm tamamlanan konutlarda, çöplerin toplanmamas ve çevre düzenlemesinin yaplmamas vatanda madur ediyor.

Yapm tamamlanan konutlarda yaplan park ve yeil alanlarda, her iki aaçtan birinin kuruduu görülürken, parklarn ise bakmsz ve çöp içinde olduu görüldü.

Vatandalar, her gün belediye ve TOK yetkililerini aradklarn, ancak yetkililerin kendilerini oyaladn dile getirerek maduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Maduriyet yaayan vatandalardan Abdülaziz Adteke, Yaklak bir aydr evime tandm. Hiçbir eksikliimiz giderilmedi. çöplerimiz bir aydr toplanmyor ve sokaklar temizlenmiyor. Sokaklarda çöp konteynrlar olmadndan, çöpleri binalarn önüne atmak zorunda kalyoruz. çou zaman çöpleri kendimiz toplayp traktörlerle atyoruz. Yetkililerden biran önce bu duruma bir çözüm bulmalarn istiyoruz. dedi.

Nusaybin Belediyesi, TOKi Konutlar hakknda açklama yapt.

Nusaybin Belediye Bakan Semire Nergiz tarafndan yaplan yazl açklama öyle:

TOK konutlarna çevre, çöp vb. hizmetlerin götürülebilmesi için alann Nusaybin Belediyesine teslim edilmesi gerekmektedir. Su ihtiyacnn karlanmas içinse alan MARSU ya teslim edilmelidir. Ancak çevre ve ehircilik l Müdürlüü, Nusaybin Belediyesine veya MARSU ya herhangi bir teslim yapmamtr. Vatandalar TOK konutlarna yerletirilmitir. Bu ailelerin su, çöp ve aydnlatma hizmetlerinin nasl karland bilinmemektedir.

Tekrar vurgulamak isteriz ki, birçok sorunu içerisinde barndran TOK inaatlar hali hazrda gerek belediyemiz gerekse de MARSU tarafndan kabulü yaplmadndan belediye hizmetlerinden yararlandrlmas mümkün bulunmamaktadr. denildi.

Öte yandan TOK konutlar için kura srasn bekleyen hak sahipleri, ileyiin çok ar olmasndan dolay madur olduklarn dile getirerek, maduriyetlerinin giderilmesi noktasnda yetkililerden yardm istediler.

Ana Sayfaya Git