Tunceli'de "kar kaplanları"nın zorlu kış mesaisi başladı

Tunceli'de karla mücadele ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için mesaiye başladı.

Haberler 16.01.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte gece saatlerinde etkili olan saanak, sabaha doru yüksek kesimlerde ve ilçelerde kar yana dönütü.

Karla beyaza bürünen kentte, çemigezek, Hozat, Mazgirt, Nazmiye, Pülümür ve Ovack ilçelerinde toplam 132 köy yolu ulama kapand.

l Özel daresi Genel Sekreterlii Yol ve Ulam Hizmetlerine bal kar kaplanlar olarak adlandrlan karla mücadele ekipleri, kar kalnln yer yer 30 santimetreye ulat ilçelerdeki köy yollarn açmak için youn çalma yürütüyor.

KAR KAPLANLARI

Bölgedeki yüksek rakml ve dik yamaçl köy yollarn açk tutabilmek için büyük çaba harcayan ekipler, zorlu corafyaya ramen vatandalara sorunsuz ulam imkan sunmak için youn mesai yapyor.

l Özel daresi Genel Sekreteri Nazif Yldrm, gazetecilere yapt açklamada, kent merkezinin yüksek kesimlerinde ve ilçelerde sabaha doru youn kar yann etkili olduunu söyledi.

Karla mücadelede 54 i makinesi ve 112 personelin görev aldn ifade eden Yldrm, öyle konutu:

Bu yl ilimizde mevsim normallerinin altnda kar ya mevcut. Bu ayn sonu ve ubat aynda yaacak karla bu aç kapatm oluruz. limizin dört mevsim güzelliklerini hep birlikte yaamz oluruz. u an itibaryla 132 köy yolumuz kapal. 1300 kilometrede karla mücadele çalmas yapyoruz, ekiplerimiz sahada. Herhangi bir maduriyet yaanmamaktadr. Karla mücadele çalmalarmza bu minvalde devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git