Türkiye sevgisi isimlerde yaşatılıyor

Türkiye'de 1681 kişi, "Türkiye" ismini taşıyor.

Haberler 07.05.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye statistik Kurumu (TÜK) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiyede 1681 kii Türkiye ismini kullanyor. Genellikle kz çocuklarna verilen bu ismi tayanlarn en çok bulunduu iller arasnda 505 kiiyle Mardin birinci, 169 kiiyle stanbul ikinci, 135 kiiyle Hatay üçüncü srada yer alyor. Bu ismi tayanlarn younluk gösterdii dier illerden bazlar öyle:

zmir (124), anlurfa (118), Batman (113), Adana (93), Diyarbakr (65), Mersin (42), Erzurum (36), Antalya (34), Bursa (21), Ankara (21), Elaz (18), rnak (16) ve Manisa (15).

VATAN SEVGSYLE KIZINA TÜRKYE SMN VERM

Siirtin Kurtalan ilçesinde yaayan 11 çocuk annesi 66 yandaki Türkiye Polat, adnn Türkiye olmasnn gurur verici olduunu söyledi. Doduu zaman babas Mehmet Polatn vatani görevini yerine getirdiini anlatan Polat, babasnn istei üzerine kendisine Türkiye isminin konulduunu aktard. Polat, Babam vatann çok sevdii için askerdeyken adm Türkiye koymu. 12 kardetik. Babam en çok isminden dolay beni severdi. Babam maalesef erken yata kaybettik. diye konutu.

Türkiye Polatn ei Abdullah Polat da einin 10 yldr geçirdii felç nedeniyle yataa baml olduunu belirterek eine kendisinin baktn anlatt. Eimin adnn Türkiye olduunu örenen herkes hikayesini merak ediyor. Bir olum askerlik görevini yerine getiriyor. Orada komutanlar da anne adnn Türkiye olduunu örenince büyük ilgi göstermiler. diyen Polat, einin ismiyle gurur duyduklarn aktard.

Polatn olu Zafer Polat da annesinin ismiyle gurur duyduunu dile getirerek Rahmetli dedem Türkiyeyi çok sevdii için bu ismi koymu. Biz de onun yolunda yürüyoruz. Biz de ülkemizi seviyoruz. ifadelerini kulland.

KIZINA çOK SEVD ÜLKESNN VE ANNESNN ADINI VERD

Mardinin Ortaköy Mahallesinde yaayan Hac Mehmet Ba, 5i kz 9 çocuunun olduunu söyledi. Kzlardan birine çok sevdii ülkesinin ve annesinin adn verdiini ifade eden Ba, öyle konutu:

Annemin ad Türkiye. Kzmn adn hem annemi hem de vatanm çok sevdiim için Türkiye koydum. Kzm hem annemin hem de ülkemin adn tad için mutluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Özellikle 2002den bu yana çok güzel çalmalar yaplm. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan gibisini görmedik, göreceimizi de sanmyorum. Vatann, milletini çok seviyor. Biz de öyle.

Babaannesinin ve ülkesinin adn tayan 21 yandaki Türkiye Ba ise bundan gurur duyduunu kaydederek Admn Türkiye olmas beni mutlu ediyor. nallah sonuna kadar adm gururla tayacam. Babam çok seviyorum, adm Türkiye koyduu için teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git