TURKOVAC kaldıraç

Aşılamanın en düşük illerden biri olan ve son günlerde vaka sayısı hızla artan Diyarbakır'da TURKOVAC aşısı randevusuz yapılabilinecek

Haberler 08.02.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vaka saysnn geçen haftalara göre patlama yapt ve be kat artt bildirilen Diyarbakrda alama orann düük olmas, haritay krmzya çevirirken, dün itibariyle Diyarbakr bata olmak üzere Batman ve Mardinde Yerli a TURKOVAC uygulanmaya baland.

Covid-19 tablosunda yüzde 63,7 oranla alamada Türkiyede sralamada sondan 4üncü il olan Diyarbakra ilk etapta 4 bin doz yerli a geldi. Turkovac as yaptrmak isteyen vatandalarn, kentteki hastanelere randevulu ya da randevusuz bir ekilde giderek alarn yaptrabilecei belirtildi.

l Valisi Münir Karalolu, Valilikteki makamnda düzenlendii programda TURKOVAC as yaptrd. Karalolu, Kovid-19 ile mücadelenin tüm hzyla devam ettiini söyledi.

VAKA SAYISI ARTTI

Diyarbakrda vakalarn 20 gün önceye göre ciddi manada arttn görüyoruz. Artk pandemiden korunmann en kestirme yolunun a olduu çok aikar. Maalesef alama orannda Diyarbakr olarak Türkiyenin en düük illerinden biriyiz. Bu hastalktan korunmak, hastal en azndan ayakta geçirmek için mutlaka a olunmas gerekir diyen Karalolu, bunu bilim insanlarnn dile getirdiini aktard.

AI OLMA çARISI

Diyarbakrda alama orann artrmak için TURKOVAC asn bir kaldraç olarak gördüklerine iaret eden Karalolu, nallah TURKOVAC ile Diyarbakrmz da dier mavi iller kategorisine hep beraber almamz lazm ki hastalkla daha salkl mücadele edebilelim. Yoksa hastalk can almaya devam ediyor. Yazktr, günahtr. diye konutu.

Bilgilendirmede, l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, kamu kurum ve kurulu temsilcileri de hazrda bulundu.

BATMANDAK AILAMA

l Salk Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Batman Eitim Aratrma Hastanesinde 5. doz asn TURKOVAC yaptrd.

Pamukçu, gazetecilere, kentte yerli a olan TURKOVACn uygulanmaya balandn kaydetti.

5. doz a olarak tercihini TURKOVACtan yana kullandn ifade eden Pamukçu, Amz, tüm güvenlik testlerinden ve Dünya Salk Örgütünün uygun gördüü tüm standartlardan geçtikten sonra ülkemizde kullanlmaya baland. Yerli amz olmasnn ayr bir gücü var. sözlerini sarf etti.

Kovid-19 salgnn sona ermesi için tüm Batmanllar yerli TURKOVAC as yaptrmaya davet eden Pamukçu, Bütün halk a yaptrmalar için Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine davet ediyoruz. ifadesini kulland.

Pamukçu son 15 günde kentte vaka saylarnn attna dikkati çekerek, vatandalara maske, mesafe ve temizlik kurallarna dikkat etmeleri çarsnda bulundu.

Batmanda alama orannn yüzde 62,8 seviyesinde olduunu kaydeden Pamukçu, bir an önce yüzde 65in üzerine çklp, sar iller kategorisine ulamak istediklerini belirtti.

MARDNDE YERL AI

Mardin Eitim Aratrma Hastanesinde yerli a TURKOVAC uygulanmaya baland.

l Salk Müdürü Saffet Yavuz, a yaptrmak isteyenlerin internet veya telefonla randevu alabileceklerini aktard.

Yavuz, Bu hastalktan korunmann en etkili yöntemi olan a için kollar svamaya hazrz. diye konutu.

TURKOVAC as yaptran vatandalardan Bünyamin Aytaç ise böyle bir imkan sunulduu için mutlu olduklarn dile getirdi.

Yerli ann Mardine ulatn örendiklerinde hemen randevu alarak hastaneye geldiklerini anlatan Aytaç, Amz olduk, mutluyuz ve gururluyuz. Herkes asn olursa toplum olarak daha güzel yerlere geliriz. dedi.

Kzltepe ilçesinde yaayan 9 çocuk 23 torunu bulunan 68 yandaki Abdullah Alkan da daha önce 3 kez a yaptrdn, 4. doz olarak TURKOVAC tercih ettiini vurgulad.

Alkan, herkese a olmalar tavsiyesinde bulunarak, TURKOVAC yaptrdm. En güzeli bizim yerli malmz. görüünü paylat.

Ana Sayfaya Git