TUSCON'da kendi devletlerini kurmak isteyen PKK...

FETO kapsamında TUSCON işadamlrı baskınında firari Mehmet Orhan Eriman'ın yakalanması sonrasında bir gerçeğe daha ulaşıldı. Kürt kantonu sempatizanların Türkiye içinde devlet amaçlarını hedefleyen konuşmalarına ulaşıldı

Haberler 28.09.2016 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün işadamları yapılanması TUSKONa yönelik operasyonda yakalanan Erimanın, Suriyede Kürt kantonu kurmak isteyen PKK sempatizanıyla yaptığı görüşmeler ortaya çıktı.

TUSKONa ilişkin operasyonda firari İşadamı Mehmet Orhan Eriman geçtiğimiz günlerde yakalandı. Soruşturma kapsamında polis şüpheli işadamlarının telefon görüşmelerini, HTS kayıtlarını mercek altına aldı. Erimannın incelenen telefon kayıtlarında, PKKlı Fahri Doğan Bato isimli bir şahısla konuştuğu tespit edilen görüşmenin içeriğinde Suriyenin dışında rahat bırakmıyorlar. Altında bir ülke kuracağız kendimize hepsi bu. Arapların var, Türklerin var bizim niye bir devletimiz olmasın şeklinde skandal ifadeler çıktı. PKKlı Bato konuşmalarında sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğana ağır hakaretler savuruyor.

ÖCALAN KİTABI BULUNDU

İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğünün operasyonunda, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllüoğlu gibi 187 isim hakkında yakalama kararı çıkarılırken, firari olan şüpheli Eriman 16 Eylülde gözaltına alındı. Erimanın incelenen telefon görüşmelerinde, skandal tapeler ortaya çıktı. İfadesinde skandal görüşmeleri Fahri Doğan Bato isimli bir kişiyle yaptığını söyledi. Bunun üzerine polis Fahri Doğan Bato isimli şahsın Üsküdardaki ofisine baskın düzenledi. Aramalarda PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalana ait kitap, 1 dolar ve örgüte ait materyaller ele geçirilerek şüpheli gözaltına alındı.

Kendimize ülke kuracağız

İşte şüpheli Erimanın skandal telefon görüşmeleri: ? M.O. Eriman: Valla tırmalıyoruz işte ne yapalım ? F.D.Bato: Ne olacak böyle. Bütün Kürtleri katlediyor, diktatör bozuntusu. Suriyenin dışında rahat bırakmıyorlar. Altında bir ülke kuracağız kendimize hepsi bu . Arapların var Türklerin var bizim niye bir devletimiz olmasın . PYD YPGye gideceğim. Orada emlak işi yapacağım. Kim olum ben lojistik destek veriyorum para yardımı yapıyorum herkes oraya gitse olur mu o zaman tüm faşistler askere gitsin o zaman mantık öyle olur mu yani. Mücadelemi burada da devam ettiririm. ? M.O.Eriman: Güzel güzel. Konuşmalarda PKKlı Bato sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğana çok ağır hakaretler içeren sözler sarfediyor.

Kurban paraları ABDli kukla siyasetçilere FETÖnün yardım derneği Kimse Yok Munun yardımseverlerden bağışlanan kurbanları kesmediği belirlenince operasyon başlatıldı. Yardım paralarının FETÖye akıtıldığı, hatta ABDdeki siyasilere bağış olarak gönderildiği belirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütünün yardım derneği Kimse Yok Mu bünyesinde yurtdışına yapılacağı vaadi ile toplanan bazı yardım paralarının amaç dışı kullanılıp FETÖye aktarıldığı ve bağışlanan kurbanların kesilmediği tespiti üzerine operasyon başlatıldı. MASAK ve Mülkiye Müfettişlerinın tespiti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon için düğmeye basıldı.

VAKIF GASPINA OPERASYON

Aralarında Dernek Başkanı İsmail Cingözün de bulunduğu şüphelilerin adreslerine baskın yapıldı. Adreslerde gözaltı bir arama kararı uygulandı. İstanbulun da aralarında bulunduğu 18 ili kapsayan operasyonda Kimse Yok Mu Derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek çalışanları ve bazı gönüllüler gözaltına listesinde bulunuyor.

Yardımlar yerine ulaşmadı

Yapılan tespitlere göre, dernek Afrika ve Somali ile bazı ülkeler için yaptığını iddia ettiği 9.4 milyon dolar ve 25 milyon TL kalıcı yardımı yerine getirmedi. Ayrıca yurt içinde kesilmesi vaat edilen kurbanlar da kesilmedi. Bu paralar FETÖye aktarıldı. Dernek bu sebeple 2,5 milyon lira zarara uğratıldı. Bağış paralarının bir bölümünün ABDdeki siyasilere bağış olarak gönderildiği belirlendi.

FETOdan imamlarına CEO maaşı İzmirde yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında, örgütün şirket gibi yönetildiğine dair ilginç ayrıntılar ortaya çıkarıldı. GRUPLARA AYRILMIŞLAR Ele geçirilen çizelgede, örgüt üyelerinin faaliyet yerine, görevine, kaçıncı grupta yer aldığına, makam oranı ve sabit ek ders oranına ücret verildiği tespit edildi. Ege bölge imamı firari Bekir Bazın 1. grupta yer aldığı, 30 saat sabit ek ders ödemesi yapılan bu kişiye 50 bin lira civarında maaş adı altında ödeme yapıldığı belirlendi. Örgütün sözde il veya eyalet imamı olan kişilerin de 20 bin lira civarında maaş aldıkları, ilçelerde görev yapan imamların da 12 bin lira civarında maaş aldıkları belirtildi.

MİTE DE SIZDILAR

87 MİTçiye görevden ihraç Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, FETÖ ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan 141 personelden 100ünün soruşturması tamamlandı. Görevlerinden uzaklaştırılan personelden, soruşturması tamamlanan 100 kişiden 87si, görevinden uzaklaştırıldı. Memuriyetten çıkarılan 87 kişi başka bir devlet kurumunda çalışamayacak. Vurduğu hainle 5 yıl çalışmış 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemirin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile arasında geçen konuşmaları anlattı. Aksakallının oğlunun öldürdüğü general Semih Terzi ile 5 yıl birlikte çalıştığını kendisine söylediğini belirten Halisdemir, Bu hain Ömerin teslim olacağını düşünmüş ama o birliği teslim etmemiş dedi.

TELEFONLA GÖRÜŞTÜĞÜ ORTAYA çIKTI

İkiz acıya minik mutluluk 25 yıl önce Hacı Ahmet Oruç ve Sanem Oruç çiftinin ikizleri olarak dünyaya gelen, 3 yıllık polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç, Ankaranın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığında kanlı darbenin kurbanı oldu. Yaşanan ikiz acı, minik bir sevinç ile biraz olsun hafifledi. 6 aylık hamile olan Emine Oruç, dünyaya bir kız çocuğu getirdi. Bebeğe de Hifa adı verildi. Yüzbaşı Hekini, o astsubay vurdu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı 4. Ana Jet Üssünde görevli Yüzbaşı Özkan Hekini şehit ettiği belirlenen astsubay Halil Burak Balcının, Adil Öksüzün gözaltındayken üç kez telefonla görüştüğü ortaya çıkan Hasan Balcının oğlu olduğu tespit edildi. Darbe girişiminin yaşandığı gece Balcının, görevli olduğu Konya 3. Ana Jet Üssü Komutanlığından Ankarayı bombalayan uçakların havalandığı Akıncı 4. Ana Jet Üssüne geldiği ve burada darbecilerin safında yer almadığı için Yüzbaşı Özkan Hekini şehit ettiği belirlendi. Öksüzü salan hakimlere soruşturma FETÖnün darbe girişiminin ardından Ankaradaki Akıncı Üssünde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖnün hava kuvvetleri imamı olduğu ileri sürülen Adil Öksüzü serbest bırakan hakimler Köksal çelik ve çetin Sönmez hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından başlatılan soruşturma FETÖ kapsamına alındı.

KAYIPLARA KARIŞTI

Sulh Ceza Hakimi çelik, Öksüzü yurtdışı yasağı kararı vererek, adli kontrolle serbest bıraktı. 21 dakika Sincan Adliyesinde kalan Öksüz, serbest bırakılmasının ardından kayıplara karıştı.

Ana Sayfaya Git