Üç bin sosyal atama yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 binin üzerinde sosyal atama yapacak Atamayla devlet korumasından yararlanmış 1093 genç başta olmak üzere, engelliler ile şehit yakını ve gaziler kamuda istihdam edilecek

Haberler 14.01.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, bu ay içerisinde hem engellilerin hem devlet korumasndan yararlanm gençlerin hem de ehit yakn ve gazilerin atamasnn yaplacan bildirdi.

Selçuk, yazl açklamasnda, Bakanlklarnn koordinasyonunda ÖSYM tarafndan, Engelli Kamu Personeli Seçme Snav (EKPSS) sonuçlar ve kura usulü ile kamu kurum ve kurulularnn bo kadrolarna yerletirme yaplacan belirterek, unlar kaydetti:

Adaylar tercih ilemlerini ÖSYMnin internet adresinde (www.osym.gov.tr) yaymlanacak olan tercih klavuzuna göre gerçekletirebilecek. Adaylarn, tercih klavuzunda yer alan kadrolar tercih edebilmeleri için örenim düzeylerine göre 2018-EKPSS veya 2020-EKPSSye girmi ya da 2018-Kura veya 2020-Kura ile yerletirme için bavuru yapm olmas gerekiyor. Adaylar tercih ilemlerini; 13-19 Ocak arasnda ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresinden 19 Ocak saat 23.59a kadar yapabilecek.

TALEP ÜZERNE TERCH SÜRES UZATILDI

Selçuk, devlet korumasndan yararlanm 1093 genç için de tercih ilemlerinin 19 Ocak saat 23.59a kadar uzatldna deinerek, Gençlerimizden gelen taleplerin deerlendirilmesi neticesinde tercih ilemleri 19 Ocaka kadar uzatld. ifadelerini kulland.

Yerletirme ilemleri için tercih klavuzunun Bakanln internet sitesi https://www.ailevecalisma.gov.tr adresinde yaynlandn vurgulayan Selçuk, tercihlerin ise www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yaplabildiini hatrlatt.

Bakan Selçuk, bu ay içinde ehit yakn ve gazilerin de kamuya yerletirmesinin yaplacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git