Ümraniye'de çocuk parkını gözüne kestiren Hüseyin Gökçen, beylik silahını kafasına ateşleyerek intihar etti

Ümraniye Polis Karakolu ile karşılıklı bulunan Misak-i Milli Parkı'nda bu akşam bir intihar vukusu yaşandı. Ümraniye'de parka gelen 41 yaşındaki Hüseyin Gökçen, henüz belirlenemeyen bir sebeple elindeki beylik silahını alnına dayayarak intihar etti

Haberler 04.03.2016 - 02:13 Son Güncelleme : 04.03.2016 - 02:13

Ümraniye Polis Karakolu ile karşılıklı bulunan Misak-i Milli Parkında bu akşam bir intihar vukusu yaşandı. Ümraniyede parka gelen 41 yaşındaki Hüseyin Gökçen, henüz belirlenemeyen bir sebeple elindeki beylik silahını alnına dayayarak intihar etti

Ümraniyede bir karakolunun karşısında bulunan Misak-i Milli Parkında bir kişi intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, parke gelen Hüseyin Gökçen (41), bir süre burada oturdu. Belindeki silahı çıkaran Gökçen kafasına kurşun sıkarak intihar etti. Karakoldan silah sesini duyan polis ekipleri hemen parka gelerek olay yerine ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri intihar eden Gökçenin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri olay yerine güvenlik şeridi çekerken, savcının incelemelerinin ardından, intihar eden Gökçenin cansız bedeni Ümraniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Ümraniye, İstanbul ilinin ilçelerinden biridir.

Ümraniye İstanbul un en hızlı kentleşen ve nüfusu hızla artan; köy ve yöre geleneklerinin de aynen muhafaza edildiği bir kentleşme örneğidir. İstanbulun nüfus bakımından en kalabalık üçüncü, Anadolu Yakasının en kalabalık ilçesidir. 12 Eylül Darbesisonrasında Ümraniye Belediyesi fesh edilerek Üsküdara bağlı şube müdürlüğüne dönüştürüldü. 1987 yılında ilçe olan Ümraniye de ilk yerel seçim 1989 yılında yapıldı. İlçe 14 mahalle, 6 belde ve 4 köyden oluşur. 22 bin hektarlık bir yerleşim alanına sahiptir. Ümraniye, ekonomik çeşitlilik açısından çok zengin bir yöredir. Küçük imalat sanayisinden konfeksiyona, yedek parça ve ağaç ürünleri üretimine kadar çeşitlilik göstermektedir.

Bir zamanlar Ümraniye tamamen ormanlarla kaplı idi. Hatta bir dönem Ormaniye diye de anılmıştır.Her yer orman, ağaç ve yeşil idi. çünkü iklim orman yetişmesine elverişli durumdaydı. Tarihi kaynaklara göre Ümraniye ye ilk yerleşenler Frigyalılardır. çamağacını kutsal kabul eden Frigyalılar Küçük ve Büyük çamlıca dan başlayarak Alemdağ ve Kayışdağına kadar bütün araziyi çam ormanlarıyla donatmışlardı. Sonraki yıllarda Ümraniye nin bulunduğu yerler Romalılar ve Bizanslılar ın egemenliğine geçmiştir. Harun Reşit, ordularıyla 782 yılında Krizepolis (Üsküdar) önlerine kadar gelmiştir. Bir sene burada kaldıktan sonra 783 yılındaBizans İmparatoriçesi İren in ordusuna mağlup olmuş, bunun sonucunda her sene Bizanslılar a 70.000 altın vermeye zorunlu kalmıştır. İlçe toprakları Bizanslılar la Müslüman ordular arasında zaman zaman el değiştirmiştir. Anadoluyu Müslüman yapan ve Türkleştiren ilk devlet Danişmentliler Devletidir. Danişmend Beyliği Bizans topraklarına kadar sızmışlar. Alemdağ nın üstünde bir kale yapmışlardır. Danişment Gazi nin arkadaşı Sultan Turasan Bizanslılara karşı bu kalede çok defa savaşmış ve Anadoludan beklenen yardımı alamayınca burada öldürülmüştür. Selçuklular İznik e kadar gelmiş, bu şehir alınmış ve bu şehri ilk başkent yapmışlardır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişah olan Orhan Gazi bölgeyi Osmanlı topraklarına katmıştır. İlçenin ilk adının Yalnız Selvi olduğu söylenmektedir.

Bölge 17. yüzyıl başlarında Osmanlı padişahı I. Ahmet tarafından Şeyh Aziz Mahmut Hüdai ye vakfedilmiştir. Cumhuriyet döneminden önce Bulgurluya kadar olan bölge bu vakfın malı olarak Üsküdar a bağlı kasaba olarak kalmıştır. Ümraniyeye ilk ad olarak Yalnız Selvi demelerinin sebebi birkaç mezar ve birkaç selvi ağacının ve orman arasında birkaç evin bulunmasıdır. Ümraniye de ilk yerleşenler Balkan Savaşlarından sonra, önce Batumdan ardından da Yugoslavya ve Bulgaristandan gelen göçmenlerdir. Bundan dolayı bir süre de Muhacir Köy olarak adlandırılmıştır. 1960 yılına kadar köy olarak kalan Ümraniye, Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edilmesinden sonra yoğun göçlere maruz kalmıştır. Belediye ilk defa 1963 yılında kurulmuştur.

Ümran sözcüğü Arapça dır. Topluluklarda mutluluk, saadet, refah anlamına gelir. Esas anlamı kalkınmış, gelişmiş, bayındırlaşmış, yaşayış koşullarının uygunlaştırılması için üzerinde çalışılmış olan yer.

Bazı kaynaklarda ise; Ümran (Ar) 1- Bayındırlık, bayındır olma, bir yerin tamamiyle meskün ve yeterince işlenmiş olması, 2- Medeniyet, terakki, refah. Umran= Ümrandır.

İstanbul, Türkiyede yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir.Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupada birinci, dünyada ise Lagostan sonra altıncı sırada yer almaktadır.

İstanbul Türkiyenin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliçi de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbulkıtalararası bir şehir olup, Avrupadaki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asyadaki bölümüne ise Anadolu Yakasıveya Asya Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliçin sardığı bir yarım ada üzerinde kurulan İstanbulun batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle 4 defa genişletilen şehrin 39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, 330-395 yılları arasında Roma İmparatorluğu, 395-1204 ile 1261-1453 yılları arasında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 arasında Latin İmparatorluğu ve son olarak 1453-1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yaptı. Ayrıca İstanbul, hilafetin Osmanlı İmparatorluğuna geçtiği 1517den kaldırıldığı 1924e kadarİslamın da merkezi oldu.

Ana Sayfaya Git